Мотузковий атракціон для дітей запрацює у Переяславі: коли та яким він буде?

15 червня на черговому засіданні виконкому розглянуто звернення підприємиці Аліни Кучми щодо надання дозволу на облаштування мотузкового атракціону на території парку імені Т. Шевченка в Переяславі (парк поблизу Центру культури та мистецтв). Члени виконкому одноголосно вирішили підтримати таку пропозицію та зобов’язати підприємицю найближчим часом розробити для погодження проект розміщення атракціону на цій місцевості.

Proslav поцікавився детальніше, на яку розвагу слід очікувати переяславцям.
«На вихідних щотижня буваю у Переяславі, який мені дуже до вподоби через історичну атмосферу, людей, природу. Помітила, що у центрі міста чимало дітей прогулюються разом зі своїми батьками. Але, на жаль, для них на свіжому повітрі немає як таких розваг, які б, насамперед, були безпечними, спонукали до фізичної активності», – розповіла для «ProSLAV» Аліна Кучма.
Після сьогоднішнього погодження виконкомом, підприємиця встигла зустрітися із головним архітектором Петром Пурденком. У найближчі дні в парку збираються виконати прорахунки відповідно до вимог та до техніки безпеки, а надалі все передадуть вже дизайнеру.

У планах – встановити два мотузкові маршрути для діток віком від 5 до 12 років: один з яких довжиною 30 метрів, а інший – 70 метрів. Висота над землею не перевищуватиме 70 сантиметрів, і спорядження такої мотузкової дороги витримуватиме до 120 кілограм ваги дитини. Допомагати зі спорядженням, інструктувати будуть або існуючі, або навчені працівники.
На запитання, чи не зіпсує такий атракціон здорові дерева нашого парку, Аліна Кучма відповіла: «Із цього приводу хвилюватися не варто, адже для такого використовують спеціальні, перевірені роками кріплення, які безпечні та не зашкодять їхній цілісності: там точно не буде ані цвяхів, ані чогось подібного».
Уже в липні переяславські дітлахи зможуть випробувати нову розвагу, бо саме тоді запланували запустити першу мотузкову трасу. Атракціон працюватиме щоденно з 10 до 18 години у теплу пору, допоки цьому сприятиме погода. Вартість розваги, як обіцяють організатори, буде в рази нижчою, порівняно з такими у столиці. 
Схожий мотузковий атракціон, проте з більшою кількістю трас та різними рівнями висоти та складності працює у Києві у парку «Перемога», що на Дарниці, де охоче випробовують себе і дорослі, і малі.

Додати коментар