Відбулися урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України (Фото)

Сьогодні вони призовники, а завтра стануть захисниками України. Зі сльозами на очах та з тривогою у серці майбутніх солдатів проводжали рідні. Це відправка громадян призовного віку Переяславської громади у рамках цьогорічного весняного призову. Урочисті проводи відбулися перед приміщенням Переяслав-Хмельницького об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки.

Від міської ради, міського голови одинадцятьох новобранців з урочистою і пам’ятною подією в їхньому житті привітав заступник міського голови Анатолій Фесенко. Зокрема, звертаючись до юнаків, наголосив, що служба в армії завжди вважалася школою життя для справжніх чоловіків:

– Вітаю вас з визначним днем у вашій долі, яку ви правильно обрали для себе. Низький уклін вашим батькам, які не сховали вас, а направили на той шлях, який відповідає справжнім чоловікам, захисникам Батьківщини, батьків, дітей і жінок. В добрий час!

З короткою промовою та настановами до призовників звернувся військовий комісар Андрій Конон, зазначивши, що сьогодні саме той час, коли наша держава і весь український народ потребує їхнього захисту, наполегливості, розуму та уміння, що саме на їх плечах нині тримаються підвалини незалежності та демократії. А також наголосив, що – незабаром кожен з призовників вирушить у військову частину, туди, де кують військову дисципліну, де стають справжніми чоловіками, де гартується дух нації.

Хвилюючим моментом заходу став виступ заступниці міського голови Оксани Степаненко, яка звернулася до батьків призовників, висловивши надію, що сини через рік служби повернулися живими та здоровими до рідної домівки, а новобранцям побажала, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку. Оксана Серафимівна та Анатолій Іванович вручили новобранцям пам’ятні подарунки.

На завершення урочистого заходу настоятель настоятель Свято-Володимирського Храму протоієрей Іван (Будняк) прочитав молитву та щедро окропив свяченою водою новобранців.

Захід організований та проведений міським відділом культури та туризму, ЦКМ, за підтримки співачки Наталії Александрової. Ведучий заходу – Едуард Нікітін.

Додати коментар