Професійний розвиток педагогічних працівників

У розмаїтті засобів впливу на формування особистості дитини дошкільного віку важливе місце посідає театр. Це особливий, синтетичний вид мистецтва, який органічно поєднує в собі художнє слово, драматичну дію, поетику, живопис, музику та літературу. Він допомагає дитині глибше пізнати себе, внутрішній світ, спонукає її до самовдосконалення, викликаючи естетичні почуття та емоції.

 Дитяча здібність до акторської гри – стежина до розвитку творчості, до виховання таких моральних якостей як співчуття, взаєморозуміння. Драматизація спрямовує енергію дитини у позитивне русло, розвиває і виховує малюка.

Всім відомо, що ігрова форма для дітей – найкращий формат для запам’ятовування інформації.  

Гра – провідний вид діяльності дітей дошкільного віку. Саме через гру дитина пізнає світ, вчиться взаємодіяти з навколишнім середовищем, сприймає інформацію та намагається засвоїти її, проаналізувати. Що може стати чудовим елементом ігрової діяльності, як не LEGO-конструювання.

 Так у 2020/2021 н.р. на базі ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу №10 «Любавонька», в режимі онлайн, педагогічні працівники закладів дошкільної освіти Київщини мали змогу бути присутніми на  заняттях обласних педагогічних студій, Томенко Любові Миколаївни, директорки закладу, Романенко Наталії Павлівни, музичного керівника, з теми « Організація нетрадиційних дитячих театрів та опер для дітей дошкільного віку»  та Калініченко Наталії Петрівни, вихователя – методиста, Панферової Тамари Григорівни, вихователя « Упровадження LEGO – технологій в освітній процес закладу дошкільної освіти».

Дякуємо керівникам педстудій, творчій команді закладу за корисні заняття: ЦІКАВО, АКТУАЛЬНО, КОРИСНО, ПОВЧАЛЬНО!!!!!

 

Центр професійного розвитку

 педагогічних працівників

Додати коментар