Під час виставки з нагоди тридцятирічного ювілею міський голова подарував художній школі телевізор (Фото)

Сьогодні, 28 травня, у Переяславській художній школі відкрилася виставка творів випускників. Цим особливим вернісажем навчальний заклад відзначає свій тридцятирічний ювілей – Переяслав.City

— На виставці ми експонували роботи 15 наших вихованців. Дехто з них отримав вищу художню освіту, а хтось обрав інший шлях, — розповідає директорка художньої школи Ірина Кузьмицька. — Олександр Сусь, Олександра Федорук, Яна Міронова успішно реалізували себе у творчих професіях, і з задоволенням надали свої роботи для виставки. Для прикладу, Андрій Кузьменко працює завідувачем музею Заболотного, але продовжує постійно малювати, сьогодні можна побачити його акварельні роботи.

Іконописець Олександр Задорожній (41 рік) закінчив художню школу в 1995 році. Каже, що саме Ірина В’ячеславівна, викладаючи історію мистецтв, прищепила любов та цікавість до візантійської культури. Це спонукало Олександра поїхати на навчання в школу іконопису в Боснії й Герцеговині. Наразі чоловік продовжує створювати неймовірні ікони, використовуючи стародавні техніки.

— Про навчання в художній школі лише найкращі спогади, — згадує Олександр. — Пам’ятаю, я був єдиним із хлопців, хто обрав додатковим нарямком ткацтво, інші пішли на лозоплетіння. Думаю, це заняття наклало відбиток на мій характер, неабияк розвивши терпіння. В іконописі воно грає важливу роль, адже робота це тривала та кропітка.

Виставка вийшла різноплановою, поєднавши різні художні напрямки та стилі, і від цього ще цікавішою. Та найбільше приємно вражає атмосфера — теплий ностальгічний настрій надихнув і педагогічний колектив і випускників на спогади про щасливі роки навчання в мистецькому закладі. До речі, в аудиторіях можна побачити й дитячі роботи учасників виставки з фондів художньої школи.

З ювілеєм учнів та викладачів школи привітав міський голова Вячеслав Саулко. Наголосив, що виставка йому дуже сподобалася, а очільниця закладу у свою чергу запросила Вячеслава Володимировича долучитися до уроків малювання у групі для дорослих, яку планують відкрити в майбутньому. З нагоди тридцятиріччя, мер Переяслава вручив сертифікат на придбання нового телевізора для навчального закладу.

— Ми дуже вдячні за такий цінний і потрібний нам подарунок. Тепер на історії мистецтв зможемо транслювати відео, уроки будуть ще більш цікавими та пізнавальними, — відзначила Ірина Кузьмицька.

 

Додати коментар