Спортивно-патріотичний фестиваль «Pereiaslav Potapenko Cup» стане щорічним спортивним заходом всеукраїнського та європейського значення

23 серпня 2017 р. відбувся спортивно-патріотичний фестиваль «Pereiaslav Potapenko Cup» (Кубок Переяславщини імені Ярослава Потапенка). Варто нагадати, що яскравим прикладом позитивних змін у суспільстві була громадсько-політична, культурно-просвітницька й спортивна діяльність професора Ярослава Олександровича Потапенка. На честь цієї неординарної особистості в Переяславі була названа вулиця. За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, активну громадську та волонтерську діяльність, Президентом України у лютому 2017 року Ярослава Потапенка було нагороджено орденом “За мужність” III ступеня. Ярослав Олександрович був не лише видатним громадським діячем, професором, а і – багаторазовим чемпіоном України, майстром спорту з кікбоксингу, кандидатом у майстри спорту з боксу, призером Чемпіонатів Європи і Світу, тренером, який підготував багатьох талановитих спортсменів.

Саме тому і виникла ідея проведення багатогранного турніру з різних видів бойових мистецтв. Зазначу, що, спортивні заходи у такому форматі відбувалися вперше, а тому – важко було спрогнозувати, який буде результат турніру. Кікбоксинг, бокс та теквондо  було поєднано із фестивалем дронів, виступами сучасних зірок української естради.

Ініціаторами заходу виступили голова ГО “Плечо” Руслан Коваленко, ГФ “Самооборона Переяславщини імені Ярослава Потапенка”, Голова громадської ради при виконкомі міськради м. Переяслава-Хмельницького Віталій Коцур, міська влада, адміністрація Переяслав-Хмельницкого університету та побратими Ярослава Потапенка.

Метою спортивно-патріотичного фестивалю було, в першу чергу – виховання почуття патріотизму, національної самосвідомості, спортивно-патріотичних якостей, формування у підлітків і молоді потреби в здоровому способі життя, профілактика шкідливих звичок, правопорушень.

Перед початком фестивалю до присутніх з вітальними словами звернулися міський голова Переяслава-Хмельницького Тарас Костін та проректор з наукової роботи ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Сергій Рик.

Під час фестивалю відбулося 3 поєдинки з теквондо, 4 поєдинки з боксу, 7 поєдинків з кікбоксингу, два з яких були титульними – за пояс і кубок Ярослава Потапенка.

На турнір з’їхалися команди і бійці з різних куточків України. Наше місто було гідно представлене бійцями з місцевих спортивних шкіл з боксу, кікбоксингу, теквондо.

У фінальному поєдинку з теквондо переміг Віталій Бородавка, чорний пояс, 1 дан, чемпіон України та Європи.

Серед боксерів, перемогу здобули два бійця з Переяслава. Зокрема, важливою перемога була для Юрія Ващенка (91 кг.), чемпіона Київської області та фіналіста чемпіонату України. Спортсмен виступає за клуб «Золоті рукавички», де тренером працює Ігор Юрченко. Відзначимо, що на рингу виступав і побратим Ярослава Потапенка Максим Натяженко (69 кг.), призер чемпіонату України серед ФСТ, кандидат в майстри спорту, фіналіст всеукраїнських змагань з кікбоксингу. Він здобув дострокову перемогу технічним нокдауном.

Інші, два поєдинки закінчилися перемогою київських шкіл з боксу, зокрема, у вазі до 60 кг переміг Рустам Юсупов, майстер спорту, 6-и кратний чемпіон міста Києва, чемпіон України серед ФСТ, призер чемпіонату України, а у ваговій категорії 75 кг, перемогу здобув Артем Волужин, кандидат в майстри спорту, Чемпіон та фіналіст міста Києва.

Насиченими і видовищними були бої з кікбоксингу. У цьому виді єдиноборств було представлено найбільше переяславців.

Так, у ваговій категорії 70 кг. переміг Олександр Тропко, бронзовий призер чемпіонату України ІСО, 2017, призер всеукраїнських змагань з кікбоксингу, у ваговій категорії 77 кг перемогу здобув  Богдан Рубан, Чемпіон України ІСО 2017, призер всеукраїнських змагань з кікбоксингу.

Водночас у вазі 60 кг.  переміг представник СК «Атаман» Дмитро Дергунов з м. Київ.

Найбільш вражаючими були титульні поєдинки за пояс та кубок Ярослава Потапенка.

На пешому  спортивно-патріотичному фестивалю «Pereiaslav Potapenko Cup» (Кубок Переяславщини імені Ярослава Потапенка) у титульному бою пояс здобув представник м. Павлоград Владислав Ярмак, багаторазовий чемпіон України і світу з кікбоксингу.

У іншому, титульному поєдинку перемогу здобув спортсмен з Донецької області Роберт Йовнаш, багаторазовий чемпіон України і світу з кікбоксингу.

Кульмінацією вечора, став, спаринг місцевого професійного боксера, екс чемпіона СНД і слов’янських країн по версії WBC Владислава Баранова у рамках підготовки до рейтингового бою.

Протягом виступів спортсменів, жителі та гості міста могли побачити красу рідного Переяслава з висоти пташиного польоту. Завдяки компанії FlyOver, всі бажаючі мали змогу стати операторами безпілотників і побачити прекрасні панорами нашого славного та ненереможного історичного міста.

Завдяки букмекерській компанії «Парі Матч», було розіграно величезну кількість призів, зокрема, м’ячі з підписами гравців Динамо Київ та Шахтар Донецьк.

Фестиваль супроводжувався виступами музичних гуртів та зірок естради. Так, на сцені виступали бенд з  Одеси Слава Благов, місцевий гурт «Драбадан», гурт «Selfy», неперевершеним вокалом вразив  Олександр Яременко та Прохор Громов і т.д.

Спортивно-патріотичний фестиваль «Pereiaslav Potapenko Cup» стане щорічним спортивним заходом всеукраїнського та європейського  значення, і буде гідним вшануванням спортсмена, вченого, педагога, наставника та патріота України.

Здорова і спортивна нація – непереможна, а Кубок Переяславщини імені Ярослава Потапенка ще раз підтвердив дану аксіому

Слава Україні!!!

Голова громадської ради при виконкомі Переяслав-Хмельницької міської ради,
член оргкомітету турніру Віталій Коцур

Додати коментар