Переяславська громада хоче спрямувати 1,5 мільйона гривень на ремонт вулиці Небесної Сотні

Переяславській громаді дісталися 1,5 мільйона гривень із залишку бюджету Переяслав-Хмельницького району. Куди хочуть спрямувати ці кошти? – Переяслав.City

Нагадаємо, що Бориспільська районна рада на власний розсуд розпорядилася понад 30 мільйонами гривень із бюджету Переяслав-Хмельницького району, як його правонаступниця. Фактично їх перенаправили на потреби Борисполя та Бориспільського району і лише по 1,5 мільйона гривень виділили Переяславській та іншим громадам колишнього району.

На 9 сесії Переяславської міської ради, яка відбулася 22 квітня, міський голова Вячеслав Саулко розповів, куди хочуть спрямувати ці кошти.

– 30 мільйонів з бюджету району були вкрай потрібні для розвитку Переяславської громади. Зокрема, щоб закрити проблемні питання, пов’язані з лікарнею. ДСНС через суд вимагає зупинити роботу закладу. Надзвичайники виявили там 41 порушення протипожежної безпеки. А нам виділили всього 1,5 мільйона гривень, – зауважив очільник Переяславської громади. – Крім того, Бориспільська райрада зазначила в рішенні, як ми маємо використати ці кошти. Вважаю, що це справа громада. Тому на передсесійному засіданні вирішили направити звернення до Бориспільської райради, щоб ці гроші спрямувати на ремонт вулиці Небесної Сотні.

Депутати міськради підтримали проєкт рішення.

Додати коментар