Вячеслав Саулко провів важливі зустрічі з Облавтодором та представником Верховної ради

30 квітня, очільник громади разом з першим заступником Анатолієм Фесенком, зустрілися з Клочком Андрієм Андрієвичем, головою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Обговорювалися важливі питання, а саме:

  • Варіанти внесення реконструкції Вознесенського собору та дзвіниці до програми Президента “Велике Будівництво”. Нагадаємо, ця програма передбачає не лише будівництво нових доріг, а й реконструкцію шкіл, садочків, медичних закладів, тощо. Приводом для внесення в програму є відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Савича Сковороди у наступному році. Андрій Клочко пообіцяв сприяти цій ініціативі та розглянути всі можливі варіанти внесення реконструкції Вознеснького собору та дзвіниці до вищезгаданої програми на наступний рік;
  • Фінансування комплексного відновлення парків, центральної частини Переяслава, в тому числі і парку на території “військового містечка”;
  • Розвиток туристичної привабливості міста.
За день до цього, 29 квітня, Вячеслав Саулко мав зустріч з предаставниками облавтодору.

Як оголошувалося раніше, проєкт “Велике будівництво” уже цього року дійде до Переяславської громади. Мова іде про будівництво дороги Н-08, зі сторони Цибель, включаючи інсуючу об’їзну дорогу до підйому за селом Кавказ (Комуна). Частина об’їзної дороги Переяслава ймовірно буде перекрита, або тут буде організований реверсивний рух. Легкові автомобілі зможуть проїжджати транзитом через Переяслав, а от ситуація з вантажівками не настільки очевидна, оскільки на минулій сесії міської ради було вирішено обмежити рух вантажівок транзитом через місто.

Відповідно до цього, Вячеслав Саулко запропонував облавтодору побудувати об’їздну дорогу з іншого боку Переяслава. (цей варіант видно на фото нижче).

Це дозволить не будувати тимчасову дорогу поруч з теперішньою об’їздною. Нова дорога значно розвантажить місто від вантажівок. Представники облавтодору підтримали цю ініціативу, тож наступним рішенням Переяславської міської ради ймовірно має бути виділення смугии землі шириною 30 метрів, для будівництва нової дороги.

Ми зняли приблизну терирорію будівництва цієї дороги з дрону, тож можете перегялнути відео нижче.

Додати коментар