Наталію Гунько обрано головою Київської обласної ради

Наталію Гунько (ПП «Слуга народу») обрали на посаду голови Київської обласної ради. За її призначення проголосувало 58 депутатів під час другої сесії КОР.

Першим заступником голови Київської обласної ради обрано Ярослава Добрянського («За Майбутнє»),  заступником голови обрано Тетяну Семенову («Європейська солідарність»).

Депутати Київської обласної ради (КОР) скликали на 27 квітня позачергову сесію, на якій відбулася зміна керівництва органу.

За словами депутатів, таке рішення було зумовлено бездіяльністю Олександра Склярова, який понад 4 місяці не проводив засідання облради. При цьому, за законом, засідання обласної ради повинно відбуватися не рідше, ніж раз на квартал.

Депутати двічі реєстрували пропозицію про скликання сесії, однак обидва рази звернення були проігноровані. Тому, згідно законодавства, вони мали право скликати сесію без керівництва ради.

Під останньою такою пропозицією про скликання сесії підписалося 59 депутатів Київської облради – фракції «Європейська Солідарність» і «За Майбутнє» у повному складі, а також більшість депутатів з політсили партії «Слуга народу».

На засідання були  винесені питання відставки голови Київської обласної ради Олександра Склярова, його заступників Марини Сапожко і Валерія Ксьонзенка, а також обрання нового керівництва органу.

Депутати Київської облради віддали 59 голосів «ЗА» за відставку голови Олександра Склярова Також депутати проголосували за відставку заступників голови КОР Марини Сапожко (59 «ЗА») та Валерія Ксьонзенка (59 «ЗА»).

Додати коментар