Відбулася зустріч міського голови зі священослужителями різних конфесій громади

28 квітня у залі засідань міської ради відбулась зустріч міського голови Вячеслава Саулка зі священослужителями Переяславської громади різних конфесій. У заході також взяли участь: заступник міського голови Оксана Степаненко, начальник відділу культури і туризму Анна Скляренко та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Жарко.

Було обговорено питання безпечного проведення богослужінь і освячення дарів у Великодні свята з урахуванням усіх карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19.

Так, церковні обряди будуть проводитись із беззаперечним виконанням усіх рекомендацій щодо запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2: з обов’язковою наявністю засобів індивідуального захисту (маски чи респіратора), дотриманням соціальних дистанцій тощо.

Біля храмів та церков будуть посилені заходи безпеки із залученням представників відділу поліції, які також будуть здійснювати роз’яснювальну роботу з парафіянами щодо дотримання санітарних норм та дистанції.

На завершення зустрічі священнослужителі привітали керівництво громади з прийдешнім світлим святом Христового Воскресіння, побажали миру, злагоди, Божої благодаті та благословили на добрі діла на благо Переяславської громади.

Графік богослужінь буде оприлюднено дещо пізніше на офіційному сайті міської ради.

Додати коментар