Захисти свої права!

3 лютого 2021 року на базі Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу з питань пробації у Київській області спільно з представниками Центру соціальних служб Переяславської міської ради, відділу «Переяслав-Хмельницького бюро правової допомоги Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги», відбулася зустріч зі звільненими від відбування покарання з випробовуванням на тему «Захищаємо свої права».

На початку бесіди засудженим наголошено, що кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність, затримання може відбутися лише за певних умов, коли для цього є підстави, передбачені законодавством.

Начальник Переяслав Хмельницького МРВ підполковник внутрішньої служби Василь Паламарчук, представник відділу «Переяслав-Хмельницького бюро правової допомоги Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» Задорожній Олександр надали інформацію щодо  найважливіших конституційних норм, що захищають особисті права людини. Зокрема обговорено такі питання: «Які Ваші права були порушені і Ви хотіли б їх відновити?», «Врегулювання батьківських прав», «Можливість захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника», «Право на оскарження в суді своїх прав, пов’язаних із землекористуванням», «Реєстрація проживання іноземних громадян» і т.д.

Одним з напрямків роботи центру соціальних служб Переяславської міської ради є надання соціальних послуг особам, які перебувають у конфлікті із законом. Фахівець із соціальної роботи Центру Лілія Конченко поінформувала присутніх щодо видів соціальних послуг, які надає Центр соціальних служб Переяславської міської ради.

Під час зустрічі індивіальну психодіагностичну роботу із суб’єктами пробації проводила психолог-волонтер Хаметова Людмила. Робота була спрямована на дослідження особистості підоблікових та їх психоемоційного стану.

В ході проведеної роботи учасникам надано консультації та інформаційні матеріали відповідно до індивідуальних потреб кожного.

Фахівець із соціальної роботи ЦСС Л. Л. Конченко

Додати коментар