Вже з понеділка запрацюють школи, магазини, кафе

Відповідно до урядової постанови на період з 8 до 24 січня включно в Україні було впроваджено локдаун. Отже вже з наступного понеділка, якщо не буде його продовження, знову буде дозволено очне навчання у школах та інших закладах освіти, роботу магазинів промислової групи, речових ринків, закладів громадського харчування тощо – Переяслав.City

Віктор Жарко, 50 років, начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Переяслава з приводу вірогідного закінчення локдауну сказав, що, оскільки карантин продовжено до 28 лютого цього року, то ми повертаємося до карантинних обмежень, що були до локдауну. Наприклад, кафе, ресторанам хоч і дозволено буде працювати, приймати відвідувачів, але за столиком повинно бути не більше чотирьох осіб, відстань між столиками повинна становити не менше двох метрів, обов’язкове дотримання маскового режиму у громадських місцях і таке інше.

 Переяславські підприємці, освітяни та інші, кого найбільше заторкнуло впровадження локдауну, знають про його закінчення. За якимись додатковими роз’ясненнями до міської ради не звертаються. А от напередодні його впровадження телефонних дзвінків від людей було дуже багато.
 Начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко, 52 роки, повідомив, що локдаун по суті не зашкодив навчальним планам шкіл міста та тих сіл, що увійшли до міської громади. Саме під час його проведення тривали шкільні канікули, хоча і трішки довші, ніж зазвичай. Зазначив, що оскільки про впровадження локдауну знали заздалегідь, то на канікули у школах пішли не 24 грудня, як у попередні роки, а вчилися аж до кінця року. Це зробили спеціально, щоб вкластися в часові рамки локдауну. І вчителі, і учні до відновлення навчального процесу готові. Запрацюють всі школи.

Додати коментар