У Переяславі відбувся круглий стіл на тему “Роль Переяслава у соборності української держави” (ВІДЕО, ФОТО)

22 січня в залі засідань Переяславської міської ради (вул. Б.Хмельницького, 53) відбулося засідання круглого столу «Роль Переяслава у соборності української державності», присвячений Дню Соборності України.

У заході взяли участь: доктор політичних наук, професор Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, український політик і громадський діяч, лідер політичної партії «Громадський рух «Рідна Україна», очільник фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Микола Томенко, міський голова Вячеслав Саулко, генеральний директор НІЕЗ «Переяслав» Олексій Лукашевич, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій ДВНЗ Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віталій Коцур, представники міської ради, НІЕЗ «Переяслав» та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», ЗМІ, жителі громади.

До присутніх звернувся український політик і громадський діяч Микола Томенко та наголосив про особливості формування та здобуття соборності і незалежності української держави. Міський голова Вячеслав Саулко зауважив, що одним із найважливіших питань місцевого значення є відбудова та реставрація української святині – Собору Івана Мазепи. 

Микола Володимирович вручив відзнаки від Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – шевченківські щорічники кращим представникам громади.

Також гість громади Микола Томенко з представниками влади поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка та пам’ятника загиблим воїнам Переяславщини.

“Із нагоди святкування Дня соборності України за активної підтримки і участі Переясласької міської ради, НІЕЗ «Переяслав», Університету Григорія Сковороди в Переяславі проведено онлайн круглий стіл «Роль Переяслава у Соборності Української Держави».

Під час заходу було представлено сучасне бачення ролі Соборності в націєтворчих та державотворчих процесах в Україні. До участі долучилися науковці, представники органів місцевого самоврядування, політики та громадські діячі.
Від фонду Миколи Томенка було вручено пам’ятні нагороди до Дня Соборності.
Микола Володимирович наголосив, що зробить все від нього можливе, щоб історична частина Переяслава увійшла до об’єктів спадщини ЮНЕСКО.
Наприкінці засідання круглого столу в університеті було започатковано онлайн-виставку «За незалежність, волю і соборність» до Дня Соборності України та Дня Героїв Небесної Сотні” – повідомлення зі сторінки ФБ Віталія Коцура – декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій  Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Додати коментар