Плекаючи народні традиції

15 травня 2019 року до Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 завітали поважні гості – член Національної спілки художників України, майстер народного мистецтва Осташинський Йосип Борисович та член Національної спілки журналістів України, ініціатор і автор проекту «Культурна спадщина України» Кольчева Людмила Наумівна, а також громадський діяч Попова Тамара Василівна.

Йосип Осташинський — єдиний у світі автор незвичайного творчого жанру — архітектура в мініатюрі. Без художньої та архітекторської освіти майстер відтворює, з вражаючою точністю, храми рідного краю. Для учнів 4-го класу Йосип Борисович провів майстер-клас із використання сірників та створення барельєфу за їх допомогою.

Людмила Кольчева зустрілася з учнями 8-9-их  класів, презентувала свій культурно – історичний проект «Культурна спадщина України» та нагадала про необхідність збереження пам’яток історії для наступних поколінь.

Під вдячні аплодисменти дітей адміністрація школи вручила гостям квіти та подяки за вагомий внесок  у розвиток підростаючого покоління, активну громадянську позицію та невгамовний творчий пошук.

                                         Заступник директора з ВР Кардашевська І.І.

Додати коментар