У місті обмежено використання поліетиленових пакетів у закладах торгівельної мережі ресторанного господарства та на ринках

Під час засідання чергової сесії, яке відбулося 25 квітня, Переяслав-Хмельницька міська рада прийняла рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів закладах торгівельної мережі ресторанного господарства та на ринках міста. Відділу підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради, відповідно до рішення міської ради, доручено донести рекомендації до суб’єктів господарювання міста, а саме: обмежити в закладах торговельної мережі, ресторанного господарства та на ринках використання поліетиленових пакетів та пластикового посуду, а також реалізацію товарів з їхнім використанням; пропонувати покупцям біорозкладні або паперові пакети, багаторазові еко-торбинки та інші екологічні упаковки під час реалізації товарів. З цього приводу планують провести спільні заходи, спрямовані на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних екобезпечних пакувальних матеріалів. 

ЗАБОРОНА на використання поліетилену діє вже у 40 країнах світу. Зокрема, у Великобританії, Австрії, Бельгії, Чилі та ін.. А з 1 січня до переліку країн долучилася ще й Південна Корея.

У нашій країні це питання поки ще не врегульовано на державному рівні. Тому міська рада може лише рекомендувати ОБМЕЖИТИ використання поліетилену.

Однак варто розуміти, що «здоров’я» планети знаходиться у наших руках. Тому до цього питання кожному треба поставитися виважено і з максимальним розумінням.

Про обмеження використання пакетів

Додати коментар