Відведено земельну ділянку для створення притулку для тварин

Із метою координації дій органів всіх гілок місцевої влади, суб’єктів господарювання та активізації населення для створення умов, що сприятимуть наведенню порядку щодо питань утримання і поводження з домашніми та іншими тваринами, обмеження їх шкідливого впливу на благоустрій міста та здоров’я людини, відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26, ст. 59, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин», Міжнародної Конвенції, міська рада вирішила затвердити  Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Переяславі-Хмельницькому на 2018-2020 роки.

Згідно даної програми визначено шляхи і способи розв’язання проблеми:

  1. Облік домашніх та безпритульних тварин. Облік домашніх та безпритульних тварин здійснюють волонтери ГО «ЗАХИСТ ТВАРИН ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ».
  2. КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ укладає договір із установою або організацією не залежно від форми власності, яка має відповідну ліцензію на оплату послуг по стерилізації безпритульних тварин (крім кліпсованих).
  3. ГО «ЗАХИСТ ТВАРИН ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ» надає допомогу в межах чинного законодавства щодо безпритульних тварин.
  4. Кошти, які передбачені даною Програмою, спрямовуються на стерилізацію безпритульних тварин, вакцинацію, карантинне утримання, кліпсування

На сьогоднішній день з бюджету виділено 140 тис. грн, на які простерилізовано 214 тварин.

Важливою проблемою для міста є створення карантинного майданчику для проведення стерилізації, вакцинації, кліпсування та карантинного утримання тварин, а також утримання агресивних тварин.

Відповідно було прийнято рішення  «Про надання дозволу КП Переяслав-Хмельницьке  ВУКГ на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (притулок для тварин) на 53 км автошляху Бориспіль-Золотоноша в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області» від 02.10.2018 №68-57/2-VII.

Відведена земельна ділянка на ВУКГ для створення притулку для тварин знаходиться по вул. Об’їзній поряд із АЗК (наразі документація на стадії погодження). Пізніше на даній території планується встановлення воль’єрів та передача земельних ділянок під кожною спорудою шляхом укладання договорів особистого строкового сервітуту з ГО « У добрі руки» на визначений міською радою. Проект притулку буде запропоновано після затвердження землевпорядної документації.

Додати коментар