На Переяславщині урочисто підняли прапор ЄС та державний прапор України на честь запровадження безвізового режиму для України (Фоторепортаж)

Сьогодні, 11 травня, на центральному майдані міста Переяслава-Хмельницького урочисто підняли прапор ЄС та державний прапор України на честь запровадження безвізового режиму для України.

– Сьогодні історичний день, бо об 11.15 Рада Європи дала можливість здійснити віковічне прагнення українського народу доєднатися до великої родини європейських народів. Запровадження безвізового режиму – це не лише законодавчий акт. В першу чергу це дає можливість молодому поколінню, нам разом із вами зробити крок вперед. Дуже важливо те, що Революція Гідності, яка почалася з великого прагнення до асоціації з ЄС, у такий непростий час для українського народу реалізовується нині, – зазначив на урочистостях міський голова Тарас Костін.

Очільники Переяслав-Хмельницького району – голова РДА Андрій Пряхін та заступник голови районної ради Іван Бугаєнко в своїх виступах нагадали слова Президента України, що саме українці боронять сьогодні Європу від тоталітаризму, тероризму і агресії, яка постала перед порогом цивілізованого європейського суспільства. І що саме український народ стоїть на чатах збереження позитивних наслідків Революції Гідності та прагнення жити в єдиному європейському просторі.

– Ми живемо у непростий час, в нас дуже багато викликів і проблем. Але ми горді з того, що ми рухаємося вперед, відчуваємо відповідальність і власну причетність до того, що ми будуємо нову європейську модернову сучасну Україну, – сказав Андрій Пряхін.

Урочистості пройшли за участі першого заступника міського голови Григорія Карнауха, заступника міського голови Валентини Губенко, керуючої справами виконкому міської ради Валентини Гринець, депутатів міста та району, ветеранів АТО, керівників структурних підрозділів міського самоврядування, школярів та студентів міста.

Підняття прапорів ЄС та України відбувалося під виконання державних гімнів. Честь підняти прапори випала кращим переяславським школярам та студентам місцевого педагогічного університету.

Відділом культури та туризму була підготовлена та проведена коротка, але патріотична програма, яку виконали вихованці різних шкіл міста та району.


Додати коментар