Відбулося новорічне свято для членів клубу «Пам’ять серця»

Із 1 січня 2018 року в місті реалізується проект ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» «Служба медико – соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму в Переяславі-Хмельницькому». Проект фінансує Німецький Фонд «Память, відповідальність і майбутнє».

 У рамках проекту члени цільових груп отримують медико-соціальну допомогу лікаря та соціального працівника, консультаційну та соціальну допомогу перукаря, отримують засоби гігієни. Фахівцями у галузі медицини та психології  проводяться  тренінги для членів цільової групи, їхніх родичів та волонтерів, а також квартальні  тренінги для волонтерів. 

Однією з яскравих сторінок  проекту для  маломобільних  людей, яким домівка стала центром їхнього життя, є зустрічі за домашніми адресами («Кафе «Теплий дім»). Це свято цікавих зустрічей, яскравих емоцій, спілкування і незабутніх спогадів. 

Справжнім святом  для учасників проекту  стали також зустрічі в центрі (Клуб «Пам’ять серця») на різноманітну тематику. Тут вони  зустрічаються з представниками влади, працівниками фондів, артистами, поетами, бандуристами, народними майстринями, художниками, лікарями, народними цілителями тощо.

Із 1 вересня до нас  був направлений з Берліну (Громадська організація «Акція спокути заради миру») волонтер Антон Зальфнер. (Це уже четвертий волонтер цієї організації у наших проектах).  У 2018 році він закінчив навчання в одній з гімназій Берліну. Працюватиме Антон у нашій організації цілий рік. Його відразу сердечно прийняли члени клубу «Пам’ять серця».  Він уже познайомився з усіма членами мало мобільної  та мобільної груп проекту. Надає їм посильну допомогу. Відвідує тренінги, свята в клубі «Пам’ять серця», бере участь в екскурсіях та поїздках в театри міста Києва. Разом з працівниками та волонтерами проекту бере участь за домашніми адресами у стареньких  в «Кафе «Теплий дім». Щоп’ятниці Антон приходить  в  гімназію на уроки німецької мови, які проводить вчитель Оксана Сорока. Дітям подобається спілкуватися з ним, як із носієм мови. Антон також старанно вивчає українську мову.   

До свята Святого Миколая керівник проекту Анелія Ковальська допомагала Антону підготувати вітальну програму Санта Клауса. Він готував українські та німецькі пісні, вчив вірші. Працювала з ним відомий у місті педагог-музикант Ярослава Юхименко. З цією програмою він виступав на передноворічному святі у клубі  «Пам’ять серця».

До святкової зали він зайшов із великим мішком подарунків. Спочатку він привітався з усіма німецькою, а потім, на велике здивування присутніх, продовжив свої вітання українською мовою. Передав наш Санта Клаус і вітання від німецьких друзів та партнерів:

Вам з німецької землі вже лунають позивні.

Побажань приніс багато я у місто, в кожну хату!

Подарунків всім доволі з Магдебургу я приніс!

Петер, Майк і Браун Оллі Вас вітають дуже всіх!

Вітання Санти Клауса переривалося оплесками. Це було дуже зворушливо.

 А скільки вітань прозвучало від Снігуроньки! Її роль виконувала

волонтер, студентка другого курсу Переяслав-Хмельницького педагогічного університету ім. Григорія Сковороди  Діана Грись. Її вітання звучали і гостям свята і всім учасникам. Снігуронька стала справжньою окрасою свята.

Свої музичні вітання членам клубу «Пам’ять серця» дарували також учасники народного ансамблю «Весняний подих» центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів. Новорічні пісні, Різдвяні колядки, веселі жарти звучали того дня в Будинку освіти. Потрібно сказати, що аплодували і підспівували усі присутні.

На Новорічне свято, як і завжди,  завітали гості: заступник міського голови Валентина Губенко, начальник управління праці і соціального захисту населення міста Микола Гуща, генеральний директор центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів Раїса Голованова. Кожен із них у своєму виступі бажав учасникам святкової зустрічі міцного здоров’я, родинного затишку і достатку, а головне – миру в Україні та її процвітання. Валентина Губенко представила  програму Новорічно – Різдвяних заходів у міста. Микола Гуща надав інформацію  про забезпечення пенсіонерів пільгами у 2019 році. Раїса Голованова  проінформувала про новий гуманітарний вантаж з Магдебургу (Центр PIK ASZ Мальтійської служби допомоги,  керівник Олівер Браун). Частина цього вантажу буде знаходитися на Службі прокату  і кожен житель міста, якому це буде потрібно,  зможе його взяти на використання безкоштовно за відповідними документами.

Ведучою цього святкового дійства була  Анелія Ковальська.

Новорічне свято відбулося в рамках реалізації проекту «Служба медико – соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму в Переяславі-Хмельницькому». Проект фінансується  Німецьким Фондом  «Память, відповідальність і майбутнє».

 

Додати коментар