В Переяславі-Хмельницькому відкрилася виставка художників Миколаївщини

6 травня, після 16 год. в НЦК “Зустріч” Переяслава-Хмельницького відкрилася виставка художників з Миколаївщини, які входять до творчого обєднання “Айванабугу”. Представлено понад три десятки картин, в основному написаних маслом, але є серед них і акварельні роботи. Їх тематика різноманітна — природа, натюрморти, міські пейзажі і таке інше. Як зазначив на відкритті експозиції директор міської художньої школи Степан Куций, в багатьох виставлених роботах відчувається подих півдня. І це дуже важливо, коли твори мистецтва того чи іншого регіону відрізняються своєю самобутністю.

На відкриття завітало кілька десятків переяславців, переважно молодь. Серед перших відвідувачів експозиції було помітно немало місцевої, як кажуть, богеми. Вони могли не лише оцінити представлені картини, а й поспілкуватися між собою, в тому числі й на фуршеті, який було накрито в сусідньому з виставковим залі.

Валентина Губенко, заступник міського голови, яка разом з начальником міського відділу культури Вікторією Гуріною брали участь у відкритті, зазначила, в цьому році виставка немісцевих художників перша, яка відкрилася в нашому місті. А загалом рік має бути насиченим на різні творчі події, адже проходить він під знаком 1110 річниці Переяслава.

Микола Плехов, один з авторів картин, про тривалість цієї виставки сказав, що вона точно не визначена, можливо, продовжуватиметься два тижні, а, можливо, й місяць.

Більш детально про відкриття експозиції, вартість представлених полотен — в публікаціях “Вісника”.

Виставка працює з 10 години до 18 години в робочі дні.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар