Відбулася зустріч у клубі «Пам’ять серця», яка була приурочена до Дня пам’яті й примирення та 72-ї річниці з Дня перемоги

4 травня в Будинку освіти відбулася зустріч у клубі «Пам’ять серця», яка була  приурочена до Дня Пам’яті  й  Примирення та  72 – ї річниці з дня Перемоги. З букетами бузку та тюльпанів збиралися  на особливе свято у їхньому житті колишні примусові працівники (остарбайтери), малолітні в’язні, народжені в неволі, діти війни. У кожного були свої думки, свої спомини, свій біль. Але всі були дуже щасливі, що знову збираються разом у ці незабутні й пам’ятні дні.

Учасників святкового зібрання тепло вітав міський голова Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко, директор центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів Раїса Голованова.

Від імені волонтерів старшого покоління волонтерів клубу виступила Світлана Куцан. Від імені студентів –волонтерів Льоня Шелест. Свої вітання адресував учасникам клубу волонтер з Берліну Маартен Форндамм.

Привітали того дня і нових учасників клубу: Ольгу Криволап та Миколу Невойта,  які  у свої три роки  потрапили  разом із мамами до Німеччини у 1942 році.  Їх представила ведуча заходу Анелія Ковальська.

Свій пісенний дарунок учасникам святкової зустрічі підготували юні артисти ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Зустріч у клубі «Пам’ять серця» відбулася у рамках реалізації проекту «Служба медико – соціальної допомоги, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал – соціалізму у Переяславі – Хмельницькому із залученням їхніх  родичів та волонтерської  молоді». Проект фінансується Німецьким федеральним фондом  «Память, відповідальність і майбутнє».

По завершенні заходу, діти війни поклали квіти до братської могили та до пам`ятника воїнам-афганцям.

Додати коментар