Патріарх Філарет освятив храм на честь Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого (Фоторепортаж)

Сьогодні, 8 грудня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин освячення храму на честь Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого в нашому місті. Його Святості співслужили митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та духовенство Київської єпархії.

Перед новозбудованим храмом з хлібом-сіллю Святійшого Патріарха Філарета зустріли україночки та вихованці БХТДЮМ із тематичними вітальними віршами. Букетом троянд Патріарха на переяславській землі привітав благодійник, «батько» храму та депутат міської ради Вячеслав Саулко. Чин освячення здійснив Святійший. Весь період освячення, а він тривав близько чотирьох годин, супроводжувався церковним співом столичних семінаристів. Взяти участь у такому священнодійстві зійшлося дуже багато жителів та гостей Переяслава-Хмельницького.

У своїй проповіді Святійший Владика відзначив важливість відкриття та освячення храму, наголосивши на духовній складовій цієї великої події: «Храм Божий будується не для того, щоб прикрасити місто, а для того, щоб спасати людські душі… Освячення храму – це особливо радісна і велична подія в житті кожної громади. Адже дім Божий – це те місце, де відбувається лікування людських душ, де всі ми зустрічаємося з Всевишнім…». Патріарх підкреслив, що Переяслав та переяславчани матимуть можливість  відчувати молитовне заступництво святого князя Володимира перед Престолом Божим.

Також Святійший Патріарх Філарет подякував всім, хто долучився до побудови храму та нагородив церковними орденами: митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія,  о. Іоана (Будняка), Вячеслава Саулка, Тараса Костіна, Григорія Сокура, Івана Якименка, Петра Бочаріна, Олександра Гончаренка, Раїсу Голованову, Марину Навальну, Людмилу Шимченко, Руслана Саулка та інших.

По закінченні богослужіння Тарас Вікторович, Вячеслав Володимирович від імені громади подякували Святійшому Патріарху Філарету за його батьківську опіку та допомогу у “народженні” церкви, а о. Іоан (Будняк), після подяки Святійшому, повідомив релігійній громаді, що храм буде відчинено щоденно із 8.00 до 17.00, а щонеділі тут проходитимуть служби.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Додати коментар