В університеті Переяслава-Хмельницького відбувся круглий стіл з обговорення проблем та напрямків соціальної роботи

27 квітня в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся круглий стіл «Сучасні напрями та проблеми соціальної роботи». Його організували та провели для студентів університету викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, , міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міськрайонний відділ з питань пробації.
Відкриваючи захід, професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи педуніверситету Дмитро Мазоха зазначив, що метою круглого столу є обговорення сучасних тенденцій, проблематики та перспектив розвитку соціальної роботи в Україні. До присутніх з вітальним словом звернулася декан факультету педагогіки і психології Ліана Яценко. Правові основи соціальної роботи в Україні та проблеми професійного виховання і навчання фахівця із соціальної роботи у свої виступах окреслили професор Дмитро Мазоха та доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олена Усик.
У подальшій роботі круглого столу виступили безпосередньо фахівці у галузі соціальної роботи. Зокрема, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяслав-Хмельницької міської ради Валентина Мільгевська презентувала пріоритетні напрями діяльності Центру та взаємодію суб’єктів соціальної роботи у вирішенні спільних проблем. У свою чергу, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Елла Смаль та начальник відділу соціальної роботи Ірина Пурденко розкрили специфіку роботи районного центру. Начальник міськрайонного відділу з питань пробації Василь Паламарчук у своєму виступі поінформував учасників заходу про особливості соціально-виховної роботи щодо виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.
Під час жвавого обговорення проблем, порушених у виступах, майбутні фахівці мали змогу поспілкуватися з досвідченими працівниками-практиками у галузі соціальної роботи.
За результатами роботи круглого столу учасники висловилися щодо подальшої співпраці, зокрема, у проведенні зустрічей з іншими суб’єктами соціальної роботи, проходження практики в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для поглиблення отриманих знань.

Начальник відділу соціальної роботи
Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ               Майя Погребна

Додати коментар