Школярики завітали на екскурсію у Музей університету

Великий вплив на  школярів справляють екскурсії. Вони значно розширюють кругозір учнів, їхні знання про оточуючий світ, глибше знайомлять із різноманітними професіями тощо.  В цьому переконалися учні 5-Б класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №1 на чолі із їхньою вчителькою Юлією Олексіївною Товкун, котрі 13 вересня завітали на екскурсію до Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

Для допитливих гостей було підготовлено пізнавальну екскурсію у Музей університету, який вперше відчинив свої двері для відвідувачів у далекому 1996 році з нагоди першого ювілею нашого навчального закладу. Юний екскурсовод – голова Наукового товариства соціоісторичного факультету  Юлія Стукало  розповіла дітлахам цікаву історію заснування Музею, який зберігає та експонує предмети, котрі не лише ілюструють історію створення нашого вищого закладу, але й відображають процес розвитку освіти у місті.

Учні дізналися історію становлення та розвитку університету з 1986 року та його сьогодення, про відкриття факультетів, видатних випускників університету та найкращих студентів. Ознайомилися із фотохронікою університету, нагородами вищого навчального закладу, які були здобуті на  виставках освіти вищих навчальних закладів України, а також переглянули почесні відзнаки викладачів й студентів вишу за успішні результати наукової та спортивної діяльності.

Найбільший інтерес у дітей викликала колекція скульптур краєзнавчого типу, серед яких є бюсти визначних постатей, таких як Григорій Сковорода, Михайло Сікорський, Марія Буряк, Віталій Кличко, Олена Юрковська та інші. Цю колекцію створив директор дитячої художньої школи міста Переяслава-Хмельницького, мистецтвознавець Степан Куций. 

Діти отримали море позитиву, нових знань та вражень. Завершилася екскурсія спільним фото на згадку.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу університету

Додати коментар