Переяславський досвід роботи з німецькими партнерами поширюється на Київщині

13 вересня у Київській облдержадміністрації відбулася робоча зустріч заступника голови КОДА В’ячеслава Кучера та делегації німецьких партнерів м. Магдебург на чолі з Олівером Брауном, соціальним педагогом, керівником Мальтійського сервісного центру для престарілих «Psk ASZ». Темою зустрічі був обмін досвідом з питань надання догляду людям з деменцією та психічними захворюваннями, особливостей діяльності стаціонарних закладів Німеччини. 

Учасниками зустріч були також керівники соціальних структур, інтернатних установ Київщини. Німецькі партнери поділилися досвідом активного реагування на тенденції та зміни у суспільстві з метою забезпечення сучасного та інноваційного розвитку комуни.

Варто зазначити, що спершу ця співпраця з німецькою стороною розпочалася у Переяславі-Хмельницькому. Вже протягом кількох років делегації соцпрацівників міста відвідують Німеччину. Натомість звідти надходить допомога для колишніх остарбайтерів, такого закладу, як територіальний центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів тощо. Тепер, як видно, досвід цієї роботи може поширитися на всю область.

Додати коментар