Фахівці Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ працюють над профілактикою узалежнень серед молоді

17 жовтня фахівці із соціальної роботи Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Колодій та Владислава Рашева у співпраці з волонтером центру Ігорем Арзамасцевим провели інформаційно-просвітницький захід для учнів ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти». Він був націлений на інформування молоді про руйнівні наслідки зловживання психоактивними речовинами, утвердження основ здорового способу життя та профілактику наркотизації молоді.

Під час діалогу з юнаками та дівчатами Ігор Арзамасцев навів соціологічні дані щодо поширення наркоманії, розкрив причини цього явища, його небезпеку. Також було проведено анкетування «Що, на вашу думку, являє собою наркотична залежність?».

Учні приймали активну участь у обговоренні теми. Організатори і молоді слухачі, а їх у заході взяло участь 46 осіб, були задоволені проведеною дискусією, адже подібна інформація про наркотики, на думку організаторів, застереже від наркоманії – цього соціального лиха, багатьох підлітків, які вступають на шлях самостійного життя.

Цикл інформаційно-профілактичних заходів буде продовжено найближчим часом, як у професійно-технічному училищі, так і в інших навчально-виховних закладах міста.

Начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ
Майя Погребна


 

Додати коментар