День Покрови відзначили дружньою університетською родиною

14 жовтня християни святкують Покрову – одне з найбільших релігійних свят на честь Покрови Пресвятої Богородиці.  Українські козаки вважали Матір Божу своєю заступницею і помічницею. Цариця Небесна завжди була покровителькою славетного лицарства. І настільки шанобливо відзначали «Третю Пречисту», що впродовж століть в Україні це свято набуло вже історичного змісту і отримало назву – Козацька Покрова.

З нагоди Дня Покрови в Переяслав-Хмельницькому університеті імені Григорія Сковороди відбулися урочистості. Розпочалося свято із жартівливого конкурсу «Швидке поїдання вареників», в якому вже третій рік поспіль перемогу здобув студент фінансово-гуманітарного факультету Руслан Івашку.

Надзвичайно цікаво проходила виставка-ярмарок українських страв, в якій взяли участь всі факультети вишу. Під час презентації всі охочі мали змогу посмакувати стравами, серед яких були домашні пиріжки, тістечка,  пампушки, голубці, вареники з сиром, вишнями, капустою та інші традиційні українські страви.

 За підсумком виставки-ярмарку грамотою за І місце було нагороджено  природничо-технологічний факультет, ІІ місце виборов фінансово-гуманітарний факультет і ІІІ місце між собою розділили факультет фізичного виховання та педагогічний факультет.

На завершення свята  усіх пригощали українським кулешем, рецепт якого дуже простий – каша, м’ясо, сало, цибуля, а варити цю страву  потрібно  з душею та любов’ю. Незважаючи на прохолодну погоду усі присутні були зігріті гарним настроєм та щирою посмішкою.

На святі панував дух козацької звитяги, волі до перемоги, щирої радості.

Ольга Науменко

Додати коментар