Яна Зінкевич в місцевому університеті зустрілася із істориками та політологами

Багато хто з вас знає про політологічний проєкт «Політичні студії» як мережеву сторінку, де публікуються думки, погляди і коментарі, оригінальні фото і відеосюжети про українську політику, які інформують громадськість про перебіг політичних подій в країні та світі. Проте, ще кілька років тому, це була платформа, що, у вечірній час, об’єднувала спраглих до нових знань та обговорень істориків та політологів у форматі жвавих дискусій, які відбувалися у авдиторіях університету.

Врешті, все хороше, раніше чи пізніше, повертається. Відсьогодні проєкт знову реанімовано в звичному форматі, а перша зустріч, яка близько опівдня розпочалася у 106 аудиторії, пройшла під назвою «Українська державність в період викликів 2020 року», і була покликана надати висновки політичних процесів та тому нагромадженню проблем, які спіткали Україну протягом 2020-го року.

Приємно, що участь у ній взяла і запрошена гостя – українська медик-доброволець, командирка Медичного батальйону «Госпітальєри» народна депутатка України IX скликання, а віднедавна сковородинівська студентка-політологиня Яна Зінкевич, яка оглянула та проаналізувала епідеміологічну ситуацію в Збройних Силах України у 2020 році у контексті засобів профілакти та боротьби з COVID-19.

Серед інших до розмови долучилися доктор історичних наук, декан Природничо-технологічний факультет Pereiaslav Vitaliy Kotsur, кандидат історичних наук, доцент, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар та інші. У блоці виступів кандидат історичних наук, старший викладач кафедри політології Леся Домбровська, яка проаналізувала «Плівки Деркача» як засіб маніпуляції у стосунках між Україною та США, випускник університету та аспірант ГНПУ імені Олександра Довженка Максим Левченко, який поділився своїми міркуваннями щодо поступу світових та вітчизняних ЗМІ у 2020 році, а також старший лаборант кафедри політології вишу та ще один аспірант Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка Олексій Остапчук, який розповів присутнім про суддівську індульгенцію в період наростаючої кризи судової гілки влади.

Захід став можливим за активної співорганізації Університету Григорія Сковороди в Переяславі та Інституту політичних та етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України.

Джерело

Додати коментар