Творити добрі справи – легко!

Для багатьох країн стало традицією щорічне відзначення 13 листопада Всесвітнього дня Доброти, датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти.

Сьогодні поширюється Всесвітній рух за доброту і на Україні. Творити добрі справи і допомагати тим, хто цього потребує-головні принципи роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяславської міської ради. Щодня працівники центру надають допомогу у розв’язанні складних життєвих ситуацій, які виникають в сім’ях. Зокрема, протягом останнього тижня спеціалісти центру, в рамках проведення Міжнародного Дня Доброти, надали безкоштовно гуманітарний одяг та взуття дорослим та дітям з 6-ти родин; допомогли відремонтувати зимовий теплий одяг, передали дитячий візочок для новонародженого немовляти; багатодітній родині, де мама виховує сама двох діток з інвалідністю передали кутовий м’який диван та набір столового посуду для дитини-сироти.

Але всі ці добрі справи можливі лише завдяки небайдужості мешканців нашої громади, які постійно протягом всього часу існування міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передають використаний одяг, взуття у доброму стані, речі першої необхідності та канцтовари для родин, які знаходяться в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Непросто жертвувати своїми інтересами та часом, співчувати комусь, підтримувати, любити та поспішати на допомогу, особливо в час світової пандемії, але це і є виявом справжньої Доброти, на яку в наш час здатен, на жаль, не кожен.

Працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяславської міської ради запрошують усіх небайдужих людей приєднатися до цього позитивного, чудового свята. Адже це так просто – посміхніться перехожому, обійміть батьків або друга, зробіть комплімент однокурсниці, колезі, подаруйте квіти сусідці чи незнайомці, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, змайструєте і повісьте на вулиці годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня чи цуценя…

І цей список можна продовжувати довго. Все це займе небагато часу і зусиль, але ефект буде колосальним. Адже з кожним таким, простим по суті вчинком, комусь стає краще, а значить – і більше доброти у світі. І важливо пам’ятати, що такими справами – проявами чуйності, симпатії, щедрості, дружелюбності, любові, благородства – ми вчимо робити добро і наших дітей. І, звичайно ж, бажано творити добро щодня, а не лише сьогодні – у Всесвітній день Доброти.

Юлія Лялька, заступник директора МЦСССДМ

Додати коментар