На Спаській Леваді гуляли традиційно після Спаса. Як відзначили свято найбільшого мікрорайону міста

Минулої суботи відбулося свято одного з найбільш густонаселених мікрорайонів Переяслава – Спаської Левади. Традиційно воно проводиться у вихідні, найближчі до великого православного свята Преображення Господнього, яке по-народному називають Спасом. Організоване було міським відділом культури та депутатом від цього виборчого округу та мешканцем мікрорайону Владиславом Юденком – Переяслав.City

Цього дня під вечір стояла сонячна, тепла, але не спекотна погода. Тож на різних локаціях стадіону сьомої школи зібралося чимало людей різного віку. Спасівців літнього віку більше цікавили виступи на імпровізованій сцені, де лунала музика. Перед нею для них було встановлено ряди лав та стільців. Підлітки затіяли гру у футбол на полі зі штучним покриттям. Та найбільше людей зібралося біля величезного, яскравого, надувного батуту. Його встановили на замовлення та за кошти відділу культури і розважитися дітям тут можна було безкоштовно. Дорослі привели їх стільки, що вишикувалася доволі таки не маленька черга.

– Я увесь час живу на Леваді, – поділилася Олександра Дем’яненко (28 років), яка прийшла на це свято зі своїм сином Сашею. – Ось синочку лише рік і два місяці. Вожу його на візку, але чує музику і, бачу, намагається вже танцювати в ньому. Дуже добре, що є такі свята мікрорайону. Пам’ятаю, започаткували їх, коли мером був ще Григорій Сокур. Потім якийсь період не проводилися, а оце, коли депутатом став Юденко, знову відродилися.

Сам депутат сказав, що для нього це перша депутатська каденція. Коли його лише обрали, у міській раді порадили долучатися і до організації отаких свят. Зараз воно вже внесено у календарний план культурних заходів відділу культури.

 

Міський голова Тарас Костін, який теж прийшов на свято, зі свого боку зазначив, що мета подібних заходів, а упродовж останніх років міською радою вони проводяться в різних мікрорайонах, як відпочинок людей, так і нагода зібратися всім разом, побачити одне одного, підбити певні підсумки. Щоб людей прийшло якомога більше, завчасно розмістили запрошення на різних місцевих інформаційних ресурсах.

Щоправда, цього року у плани заходів втрутилися карантинні обмеження. Так, скажімо, у травні, коли вони були доволі жорсткими, скасували свято у Борисівці, то, можливо, його ще проведуть у жовтні. А от у Карані свято мікрорайону вже запланували на 21 вересня. Звісно, під час їх організації намагаються дотримуватися належних карантинних обмежень. І краще, коли на вулиці сприятлива погода і все можна робити на відкритому повітрі, як от цього дня.

В ході урочистої частини Тарас Костін подяками міської ради, пам’ятними подарунками, квітами відзначив людей, які докладають багато зусиль для благополуччя цього мікрорайону. Серед них Олександр Василенко, двірник дитсадка “Любавонька”, Тетяна Чайка, голова ОСББ “Мрія” та інші. Привітав усіх присутніх з наступним Днем незалежності. А також сказав, що за останні роки вдалося упорядкувати майже всі міжквартальні проїзди у мікрорайоні; було проведено значний ремонт ЗОШ №7 тощо. Разом з тим і зробити тут ще потрібно багато.

В ході культурної частини було багато виступів місцевих артистів. Серед них і ансамбль “Вербиченька”, і дует “Два кольори”, Валерія Христюк та інші. Закінчилося свято переглядом мультфільму в рамках програми “Кіно під зорями”.

Додати коментар