НІЕЗ «Переяслав» запрошує на виставку «Чарівний світ мистецтва» (із фондової колекції НІЕЗ «Переяслав»)

На виставці представлено 7 картин сестер Ганни та Софії Самутіних, виконаних технікою аплікації соломкою: «Весна», «Крик», «Залицяння», «Сім’я», «Життєпряхи», Сонце», «Сонячна квітка». Експонується 59 виробів декоративно-ужиткового мистецтва як ручної роботи, так і фабричного виробництва.

Серед асортименту виробів ручної роботи – декоративно-ужиткове різьблення: баклаги, книги-адреси, скриньки, рахви, бочівки народних майстрів І. В. Балагурака, Д. В. Гавриша, А. О. Овчарова, блюда та кубок декоративний відомого народного майстра різьблення, члена Спілки художників СРСР В. І. Кабина.

Окрасою виставки є вироби з українського гутного скла, зокрема, посудина для рідини «Козел», скульптури «Дівчина з двома баранами», «Зубр», вишуканий набір для вина фабричного виробництва. Цікавими є керамічні речі з порцеляни, серед них виділяються скульптури та статуетки, посуд та декоративні блюда і люльки. Кераміка гончарного виробництва представлена куманцями та тарілями.

Музейні предмети були передані до фондової колекції із Дирекції художніх виставок, із Київського історичного музею, Бориспільською митницею, придбані на Київському експериментальному кераміко-художньому заводі, в приватних осіб та народних майстрів, подаровані іноземними делегаціями.

Виставка «Чарівний світ мистецтва» діє з 10 серпня до 1 грудня 2020 р. з 9.00 до 17.00 щоденно.

 

Джерело: https://www.niez.com.ua

Додати коментар