Про особливості проведення ЗНО-2020

Київщина продовжує готуватися до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. ЗНО 2020 року має свої особливості:

по-перше, воно відбувається в умовах карантину;

по-друге, згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», що набув чинності з 18 червня 2020 року, здобувачі освіти, які у 2019/2020 навчальному році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, звільняються від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації (як у закладі освіти, так і у формі ЗНО). При цьому вони мають право пройти ДПА за власним бажанням і тому  мають визначитися, чи хочуть вони цього.

Водночас здобувачі освіти, які у 2020 році планують вступати до закладів вищої освіти, мають в обов’язковому порядку пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

Як повідомлялося раніше, для проведення ЗНО в області створено понад 200 пунктів тестування, які розташовані в усіх містах області та окремих районних центрах. Проведено велику роботу, щоб убезпечити учасників ЗНО від інфікування коронавірусом. Усі пункти тестування забезпечено засобами індивідуального захисту і дезінфекції, вжито заходів для створення комфортних та безпечних умов для учасників ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 25 червня. В цей день будуть працювати 30 пунктів, де складатимуть тести з математики 7389 осіб.

Для випускників закладів загальної середньої освіти 2019/2020 навчального року та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти буде організовано підвезення до пунктів проведення ЗНО.

Додати коментар