Стадіон у Переяславі відкрили не лише для спортменів, а й для всіх охочих

З-поміж пунктів послаблення карантину з 11 травня є такий, що дозволяє тренуватися спортсменам національних збірних команд. Ми запитали у начальника з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я міськради Валерія Мільгевського, чи є такі у Переяславі – Переяслав.City.

– У нашому місті є відділення легкої атлетики, де є спортсмени, які представляють Україну на міжнародній арені в бігових видах спорту, штовханні ядра, – їх у нас не багато, – розповів він. – Але ж тут йдеться не лише про дорослі команди, це і юнацькі, і молодіжні збірні команди України, команди спортсменів з інвалідністю. Вони тренуватимуться на міському стадіоні за умови дотримання безпеки: у масках, з дезінфекторами, на дистанції одне від одного. Змагання-то в них заплановані на літо, а припинити виконувати вправи на такий тривалий час просто не можна, у них же досить специфічна підготовка.

Нагадаємо, що на засіданні ТЕБ та НС 30 квітня Мільгевський доповідав про «необхідність надання дозволу на проведення індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю) спортсменів штатних команд національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю».

– Також ми йдемо на поступки людям, які просто займаються спортом для себе, – додав Мільгевський. – Багато хто хоче бігати на стадіоні, до мене зверталися, чи можливо це, бо в місті багато собак, які кидаються на бігунів. Ось мені прийшов документ із області, у якому йдеться, що можна займатися індивідуально – біг, ходьба. Не дозволяються поки що лише ігрові види спорту: футбол, волейбол, баскетбол тощо.

Із 12 травня центральний стадіон у Переяславі працюватиме, як і раніше, із 6:00 до 22:00, розповів його директор Володимир Михайловський.

– Ми відкриті як для спортсменів, так і для звичайних громадян, – наголосив. – Однак слід суворо дотримуватися всіх протиепідемічних заходів. Повісимо на території повідомлення, де все буде детально розписано. Зокрема, відстань між спортсменами повинна бути щонайменше три метри, біля турніків одночасно може перебувати лише дві особи. Відповідальність за дотримання вимог передусім лежить на самих людях, у нас немає стільки працівників, щоб цілий день контролювати ситуацію. Якщо не дотримуватимуться, то зрозуміло, що стадіон знову закриють. Було б добре, якби хоча б іноді під вечір приїжджала поліція. Думаю, це як-не-як додатково б дисциплінувало людей.

Додати коментар