Професійна адаптація та соціальна реабілітація осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням

В рамках угоди про співпрацю між Переяслав-Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості та Переяслав-Хмельницьким міським відділом кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в м. Києві та Київській області, 21 червня 2017 року на базі  Переяслав-Хмельницького міськрайонного центу зайнятості був проведений семінар з профорієнтації  для осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Захід проходив за участю начальника Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу з питань пробації – Паламарчука Василя Володимировича та його співробітників, директора Переяслав-Хмельницького міськрайонного центу зайнятості – Красової Любов Андріївни та фахівців центру зайнятості.

Метою заходу було формування активної життєвої позиції з питань працевлаштування в осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. А також надання профінформаційних консультацій, даній категорії учасників.

В ході зустрічі фахівець відділу активної підтримки безробітних Тетяна Кучеренко ознайомила присутніх із вичерпним переліком інформаційних  послуг з питань зайнятості та працевлаштування, консультацій з питань трудового законодавства та соціального забезпечення. До заходу долучилася директор центру зайнятості Красова Л.А. і надала інформацію про вільні місця і вакантні посади на підприємствах міста та району, ознайомила з найбільш запитуваними професіями на ринку праці.

Учасники семінару виявили значну зацікавленість до його тематики, ставили багато запитань. Серед найбільш частих – можливості професійного навчання та підвищення кваліфікації.

Під час зустрічі було зроблено акцент на найбільш проблемних питаннях, з якими стикаються особи при пошуку роботи: складання резюме, поведінка під час співбесіди з роботодавцем. Актуальним був і перегляд соціальних відеороликів з циклу «Пошук роботи». Також з учасниками було проведено тестування щодо орієнтації у сфері професійних уподобань.

На завершення зустрічі запрошені та учасники погодилися, що подібні заходи дуже важливі, адже вони сприяють соціальній реабілітації осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, поверненням їх до повноцінного життя, успішної соціалізації, подолання особистісних проблем і конфліктів з оточенням, формування базових навичок, необхідних на ринку праці, та ознайомлення з основними шляхами пошуку роботи, що стане визначним фактором в їх подальшому майбутньому. Сподіваємося, що проведена робота семінару, яка була насиченою і конструктивною додасть свої результати у повсякденному житті.

Додати коментар