У позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району взяв участь і міський голова Тарас Костін

22 березня 2020 року в Переяслав-Хмельницькій районній державній адміністрації під керівництвом голови РДА Сергія Дяченка, за участю голови Переяславської міської ради Тараса Костіна, заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради Івана Бугаєнка, керівників підприємств, установ та організацій району, сільських голів, голів ОТГ району відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянули важливі питання життєдіяльності району під час карантину, зокрема проведення додаткових профілактичних і протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом.

Після обговорення питань порядку денного комісією були прийняті відповідні протокольні рішення:
Забезпечити працівників екстреної медичної допомоги та працівників центральної районної лікарні додатковими засобами індивідуального захисту.
Органам місцевого самоврядування, поліції, керівникам підприємств, установ та організацій:
– забезпечити проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях;
– посилити контроль за дотримання обмежувальних заходів згідно вимог чинного законодавства;
– заборонити роботу ринків, ярмарків та об’єктів торгівлі, розташованих на їх території;
– забезпечити наявність споживачів в торговельному залі, магазині в кількості не більше 1 особа на 10м2 та проведення заходів щодо дотримання санітарних норм;
– залучити громадські формування з охорони правопорядку щодо забезпечення громадського порядку та обмежувальних заходів.
Органам місцевого самоврядування керівникам підприємств, установ та організацій:
– в установленому порядку забезпечити виділення цільових коштів для проведення заходів та створення резерву дезінфікуючих засобів для проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків на території району.
– заборонити до покращення епідемічної ситуації планові та позапланові відключення об’єктів життєзабезпечення населення.
Керівникам підприємств, установ , організацій, головам сільських рад:
– згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», рішення комісії є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями розташованими на території району.

Інформація відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та взаємодії з правоохоронними органами адміністрації

Додати коментар