Робоча група продовжила проводити заходи з попередження захворювань на бутулізм

15 червня 2017 року продовжила роботу тимчасова робоча група з обстеження закладів торгівлі та ресторанного господарства щодо додержання санітарних правил, правил торгівлі, законодавства про захист прав споживачів.

Цього разу були обстежені 16 закладів торгівлі та встановлено, що:

  • в торговому домі «Richly» по вул. Новокиївське шосе 2-26, в магазинах «Любава» по вул. Кутузова 3, «LD» по вул. Новокиївське шосе 53, «Наша ряба» по вул. Новокиївське шосе 30-а, «Анастасія» вул. Фабрична 1-а, «Теремок» по вул. Богдана Хмельницького 62, в магазині-зупинці «Максимум Центр» по вул. Богдана Хмельницького поз. 1 та в Гастрономі № 2 по вул. Богдана Хмельницького 48 – в’ялена рибна продукція не реалізується;
  • в магазині «Соняшник» по вул. Новокиївське шосе 2-б та «Студент» по вул. Потапенка Ярослава 60-б були надані відповідні супровідні документи, які підтверджують якість та безпечність продукції;
  • в магазинах «Анна» по вул. Золотоніське шосе 52-а, «Новий» по вул. Новокиївське шосе 2-в, «Мрія» по вул. Богдана Хмельницького поз.7, «Їж-Пий» по вул. Богдана Хмельницького 50, в магазині № 2 по вул. Новокиївське шосе 32 та магазині-зупинці «Продукти» по проспекту Червоноармійців поз. 1 – продаж в’яленої риби здійснювався без документів та відповідних умов зберігання риби; не вказані дати виробництва та терміни реалізації товару тощо.
  • продукції виробництва ФОП Меркулова А.В. (Кіровоградська обл.), із вживанням якої ймовірно пов’язані випадки захворювання людей на ботулізм, виявлено не було.

Як і раніше, з керівниками усіх обстежених торговельних закладів проведена роз’яснювальна робота щодо заборони продажу в’яленої риби за відсутності документів та за умов порушення вимог законодавства з реалізації такої продукції. Фахівцями управління Держпродспоживслужби призупинена реалізація такої продукції, керівникам надіслані листи-попередження. В разі повторного виявлення фактів порушення норм законодавства суб’єкти господарювання будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

 

 

Додати коментар