До уваги керівників медичних закладів та підприємств Київської області, що забезпечують населення Київщини життєво необхідною продукцією

Як повідомляють в Управлінні інфраструктури Київської обласної державної адміністрації,  відповідно до статті 35 Закону України «Про автомобільний транспорт» послуги з перевезення пасажирів автобусами можуть надаватися за видами режимів організації перевезень: регулярні, регулярні спеціальні, нерегулярні.

До Київської обласної державної адміністрації надходять численні звернення щодо необхідності перевезення працівників на робочі місця в Київській області, зокрема в медичні заклади, на підприємства, що забезпечуються населення Київської області життєво необхідною продукцією, враховуючи те, що постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» заборонено з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями).

Звертаємо увагу перевізників та керівників підприємств, установ та організації Київської області про можливість організації регулярних спеціальних пасажирських перевезень – перевезень певних категорій пасажирів на автобусному маршруті за умовами, визначеними паспортом маршруту, затвердженим в установленому порядку замовником транспортних послуг.

Перевезення пасажирів автобусами в режимі регулярних спеціальних пасажирських перевезень здійснюють автомобільні перевізники на автобусних маршрутах спеціальних перевезень на договірних умовах із замовниками транспортних послуг.

Згідно зі статтею 39 Закону України «Про автомобільний транспорт» документами для регулярних спеціальних пасажирських перевезень є:

для автомобільного перевізника – ліцензія, договір із замовником транспортних послуг, паспорт маршруту, документ, що засвідчує використання автобуса на законних підставах, інші документи, передбачені законодавством України;

для водія автобуса – посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, схема маршруту, розклад руху, інші документи, передбачені законодавством України.

Вимоги до паспортів автобусних маршрутів регулярних спеціальних перевезень, процедуру розроблення, погодження та затвердження таких паспортів встановлено Порядком розроблення та затвердження паспорта автобусного маршруту, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв’язку України 07.05.2010 № 278 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 червня 2010 р. за № 408/17703.

Звертаємо увагу, що для підвезення працівників до місця роботи підприємство має укласти договір з перевізником на період карантину, затвердити список пасажирів та передати його водієві. Під час здійснення регулярного спеціального перевезення водій повинен мати копію договору із замовником послуг, затверджений замовником перевезень та погоджений Управлінням патрульної поліції Київської області, управлінням інфраструктури Київської облдержадміністрації та Київським міжрегіональним Управлінням Укртрансбезпеки примірник паспорта маршруту з позначкою “В”.

На автобусах мають бути встановлені таблички із написом чорною фарбою  “Спеціальне  перевезення” на контрастному фоні (білому чи жовтому) та офіційне найменування замовника послуг.

Перевезення людей має відбуватись виключно на сидячих місцях та за наявності індивідуальних засобів захисту.

За довідками та роз’ясненнями звертатися до:

Управління інфраструктури Київської облдержадміністрації:– 044 – 286 86 43,  286 86 47

Управління патрульної поліції Київської області: 067 211 96 32

Київське міжрегіональне Управління Укртрансбезпеки: 044 599 69 06

Додати коментар