Звернення міського голови до жителів міста

Шановні Переяславці!

Звертаюся до вас із проханням дотримуватися всіх необхідних рекомендацій, які озвучені на телебаченні та в інших засобах масової інформації щодо недопущення зараження коронавірусом.

Перш за все у сфері громадського транспорту:

-звертаємося до перевізників та водіїв які працюють на внутрішніх та міжміських маршрутах та водіїв таксі! Просимо проводити постійну дезінфекцію транспортних засобів не тільки на початку та в кінці робочого дня, а й після виконання кожного рейсу. Дотримуйтеся встановлених заходів безпеки!

Просимо обмежити перебування громадян у місцях з великим скупченням людей,  припинити роботу ресторанів, кафе,закладів громадського харчування, супермаркетів, а також  закладів культури, нічних клубів та інших розважальних закладів. Відкритими для відвідування на даний час будуть залишатися заклади охорони здоров’я, аптеки та продуктові магазини;

– припинити роботу недільного ринку, критого ринку, ринку «Альта», та «Даринку».

Шановні жителі міста старшого віку! Відповідно до статистики, захворюваність на коронавірус найбільше вражає людей похилого віку і її вони переносять найтяжче. Просимо не перебувати у місцях загального скупчення людей без нагальної потреби, дотримуватися загальних норм особистої гігієни та обмежити перебування за межами вашого житла.

Шановні батьки! Через закриття загальноосвітніх навчальних закладів на карантин Ваші діти вимушено перебувають вдома. Просимо з розумінням та відповідальністю віднестися до ситуації що склалася та обмежити перебування дітей у місцях загального користування, а також постійно контролювати їх місцезнаходження. У цей непростий час важливо не панікувати, не залишити на самоті ваших дітей. Прошу батьків контролювати перебування дітей вдома, наголосити їм, що тимчасовий карантин-це не канікули, а невідкладні заходи із збереження життя і здоров’я кожного. На порушників карантину чекають серйозні штрафи та відповідальність. Цими питаннями займаються органи Національної поліції України.

Шановні педагоги, класні керівники! Допоможіть учням дистанційно засвоювати навчальний матеріал, створить групи у соціальних мережах, роз’яснюйте правила поведінки під час карантину.

Структурні підрозділи виконавчого комітету та міської ради на час карантину будуть працювати в он-лайн та телефонному режимі. Свої зверення, пропозиції та побажання громадяни можуть надсилати на електронну пошту міської ради, або повідомляти в телефонному режимі, зателефонувавши до єдиного диспетчерського центру або до приймальні міського голови.

Медичні заклади міста працюють у посиленому режимі і готові надати допомогу громадянам.

Ми не маємо права допустити масового захворювання Переяславців. Нам треба діяти негайно, спільними зусиллями, на випередження. Закликаю жителів міста не бути легковажними. Не панікувати, а мобілізуватися. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких!

Додати коментар