У місті на місяць раніше почали ремонтувати дороги

У зв’язку з теплою погодою у Переяславі вже на початку березня приступили до ремонтування доріг. І це майже на місяць раніше, ніж минулого року – повідомляє Переяслав.City.

Як розповів головний спеціаліст-кошторисник міського відділу капбудівництва та ЖКГ Олександр Вітківський (30 років), фахівці місцевих дорожніх організацій “Агрошляхбуд” та “Інтант-комфорт” традиційно розпочали з поточних, ямкових ремонтів. На початок цього тижня було профрезировано, тобто підготовлено місця, де буде покладено новий асфальт, на вул. Петра Костюка, під’їзній дорозі до вул. Набережна, Новокиївському шосе, а на вул. Соборна та Святилівська частково вже поклали і новий асфальт.

Зазначив, що коли дорожники приступили безпосередньо до роботи, виявилося, що доведеться виконати дещо більшу “квадратуру асфальтування”, ніж передбачалося спочатку. Остаточні обсяги ремонту можна буде назвати після його завершення.

Загалом же поточним ремонтом планується охопити 26 міських вулиць. На 23 з них його буде закінчено вже до свята Великодня (відзначається 19 квітня). Ще для трьох (вул. Інтернаціональна, проспект Червоноармійців та під’їзна дорога до храму Григорія Побідоносця, що у мікрорайоні Карань) підрядника потрібно буде визначати через тендер, оскільки суми ремонтів на кожному з цих об’єктів перевищують 200 тис. грн, і потребують такої процедури. До речі, тендер по цих вулицях вже оголошено. Через кілька тижнів можна очікувати його результатів.

Відбувся тендер на ремонтування частини тротуару, близько 900 метрів, на вул. Ярмаркова у межах вул. Солонці та Борисівське поле (орієнтовна вартість 2 млн 300 тис. грн). Його учасниками була одна місцева та дві київські організації. Виграв “Агрошляхбуд”. Спочатку конкуренти намагалися оскаржити результати цих торгів, звернулися до Антимонопольного комітету. Проте переяславці відстояли у цьому органі правильність проведення тендеру. Так що і тут роботи вже незабаром можуть розпочатися.

Завершується експертиза проєктно-кошторисної документації капремонту на вул. Солонці. Через кілька тижнів можна буде оголошувати тендер на визначення виконавців робіт. Їх орієнтовна вартість понад 4,3 млн грн. Щодо ремонтування вул. Борисівське поле, яке на умовах співфінансування з обласним бюджетом розпочалося минулого року, пізніше цього року планується його продовження. А закінчення цього проєкту (ремонтування відрізку в межах вул. Грушевської та Соборної) може відбутися вже наступного року.

Додати коментар