Відбулася щотижнева апаратна нарада

10 березня в залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь та відділів міськвиконкому, яку провів  міський голова Тарас Костін. На початку наради він привітав іменинників, які святкували свої дні народження на минулому тижні.

Також міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому.

Міський голова дав доручення:

  • заступникам міського голови Наталії Устич та Валентині Губенко, керуючій справами Ользі Гребенщиковій підготувати розпорядження про відзначення у 2020 році Дня міста створити оргкомітет та провести його перше засідання;
  • заступнику міського голови Валентині Губенко повідомити під розписку всіх керівників підприємств та організацій про необхідність участі у конкурсі «Людина року»;
  • заступнику міського голови Наталії Устич прискорити роботу з питань сприяння розміщенню у місті супермаркета «Фора».

Досвід управлінської діяльності у різних сферах життєдіяльності Миргорода переймали представники Переяславської міської ради та її виконавчого комітету. 2 березня у Миргороді (Полтавська область) перебувала делегація з міста Переяслава на чолі із заступником міського голови Наталією Устич.  Мета візиту – більше дізнатися про досвід впровадження міжнародних проєктів, залучення грантових та кредитних коштів для розвитку інфраструктури.

2 березня 2020 року, у актовій залі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбулося урочисте відкриття форуму «ІІ конгрес STEM-освіти». У цей день славетна і древня Переяславщина підхопила естафету й ініціативу в Чернігівщини, де на початку цього року відбувся перший подібний Конгрес.

2 березня в центральному парку міста Переяслава біля пам’ятного знака класикові єврейської культури Шолом Алейхему відбувся пам’ятний мітинг та покладання квітів з нагоди річниці з дня його народження. У заході взяли участь : начальник управління соціального захисту населення Микола Гуща, начальник служби у справах дітей та сімї Катерина Лой, голова ради ветеранів міста Єлизавета Миздренко, працівники НІЄЗ «Переяслав», представники Товариства єврейської культури, учні навчальних закладів міста та місцевого центру професійно-технічної освіти, керівники установ та організацій, жителі міста.

Кабінет міністрів України створив спеціальну інформаційну сторінку з усією актуальною інформацією про коронавірус COVID-2019 в державі.

На цій сторінці, зокрема, можна переглянути інформацію про сам вірус COVID-2019, про застережні заходи, а також готовність України до можливого спалаху коронавірусу. Більш детально ознайомитись з інформацією можна за посиланням: https://covid19.com.ua/.

У середу, 4 березня, Верховна Рада України на позачерговому засіданні підтримала оновлений склад Кабінету Міністрів України, запропонований новообраним Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. За новий склад Уряду проголосували 277 народних депутатів.

4 березня у центральній районній лікарні міста Переяслава відкрився філіал київського Діагностичного центру МРТ. Він розмістився на першому поверсі приміщення терапевтичного корпусу лікарні. ТОВ «Діагностичний центр МРТ» взяло в оренду два кабінети для розміщення обладнання, його обслуговування та прийому пацієнтів. Капітальний ремонт приміщення здійснили за власні кошти. Підготовчі роботи тривали близько двох місяців.

5 березня відбулося позачергове 5 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. У роботі засідання взяли участь: заступники міського голови  Наталія Устич та Валентина Губенко, керуюча справами Ольга Гребенщикова, керівники структурних підрозділів виконкому міської ради, члени виконкому, запрошені жителі міста. Присутні розглянули запропоновані питання порядку денного засідання.

6 березня відбулася зустріч міського голови із мамами, вдовами та дітьми Героїв, які загинули в зоні АТО. Говорили про те, що відбулося у житті кожної з них за майже рік від попередньої зустрічі, які проблеми лишились не вирішеними або з’явились нові, накреслили плани на майбутнє.

6 березня, напередодні Міжнародного жіночого свята, у місті відбулися традиційні урочисті заходи. Переяславки завжди були зайняті в найрізноманітніших галузях і досягали там значних успіхів. Зі святом весни від себе особисто,  громади міста, депутатського корпусу їх привітали міський голова Тарас Костін та секретар ради Петро Бочарін. Міський голова вручив квіти та нагородив подяками Київської обласної ради та міської ради понад три десятки відомих в місті жінок.

9 березня, коли не лише в Україні, а й по всьому світові урочисто відзначають 206-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка, у Переяславі відбулися урочисті заходи. Як відомо, доля Тараса Шевченка була тісно пов’язана з нашим містом. Тут він не раз бував, написав немало своїх видатних творів. А найвідомішим місцем його перебування був будинок його близького приятеля лікаря Андрія Козачковського, в якому нині розміщується музей “Заповіту”. Учасники заходу  говорили про значну роль Шевченка у боротьбі за незалежність України, ту велику літературну спадщину і особистий моральний приклад, які він залишив для нащадків.

Міський голова анонсував, що із 8 по 11 травня 2020 р. у місті відбудеться фестиваль повітряних куль.Польоти на повітряних кулях – загальні старти: зранку та ввечері. Реєстрація на польоти: 050-4154114, 096-0243247, 093-6114096.

По закінченні апаратної наради міський голова провів нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар