КОДА розпочинає екологічний проєкт впровадження роздільного збирання відходів в навчальних закладах освіти Київської області

Сортування – це важливий крок в сфері екології. Школа є ідеальним майданчиком для впровадження екологічної освіти, але за умови, що вона буде якісною і безпосередньо пов’язаною із повсякденним життям та розумінням того, як кожна людина незначними змінами у своїй щоденній поведінці може змінити екологічну ситуацію у своїй країні та у світі. Школярі розкажуть батькам, для чого потрібно сортувати своє сміття та яка з цього може бути користь країні, школі та кожній окремій людині.

Основний результат екологічний проєкту впровадження роздільного збирання відходів в навчальних закладах освіти Київщини – навчити школярів та їхніх батьків бути екосвідомими, для цього потрібно, насамперед, дати дітям практичні навички правильного поводження зі сміттям. Для цього необідно – забезпечити школи контейнерами для роздільного збору відходів та навчити учнів правильно сортувати своє сміття.

Робочою групою будуть вибрані школи, в яких встановлюватимуться контейнери для роздільного збирання відходів.

Даний проєкт реалізовується в рамках «Програми поводження з твердими побутовими відходами у Київській області на 2017-2020 роки».

Для участі у проєкті щодо впровадження роздільного збирання відходів в навчальних закладах необхідно подати інформацію щодо:

 кількості дітей в навчальному закладі;

– наявності майданчиків для розміщення контейнерів зі збору вторсировини;

– наявності працівників для проведення просвітницької роботи серед учнів щодо правил сортування відходів;

– кількості реалізованих екологічних проектів в даному навчальному закладі та тематики даних проектів;

– запроваджених раніше проектів в навчальному закладі з роздільного збирання відходів.

Участь в проекті здійснюється на добровільних засадах.

Заявки приймаються окремо від кожної загальноосвітнього навчального закладу із підписом директора даної установи та з погодженням місцевим відділом освіти.

Інформацію щодо участі у проекті надсилати до 20 березня 2020 на електрону адресу Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації eko.koda@ukr.net в копії на електрону адресу ecolog.koda@gmail.com із зазначенням в темі «ЕКО-ШКОЛА».

Додати коментар