18 делегацій закладів профтехосвіти взяли участь у проєкті “Київщина кулінарна: традиції та сучасність”

27 лютого в прес-центрі державного професійно-технічного навчального закладу «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» відбулася презентація проекту «Київщина кулінарна: традиції та сучасність». У заході взяли участь 18 делегацій з навчальних закладів профтехосвіти області, до яких ввійшли учні – кондитери та їхні наставники. Всі учасники проєкту могли сфотографуватися на пам’ять біля красивої фотозони та поспілкуватися у фойє за філіжанкою смачної кави. Перед початком презентацій з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Тарас Костін та заступник директора центру Ірина Слюсар. Кожен колектив представив учасникам заходу свою самобутню виставку кулінарних шедеврів, більшість яких є традиційними у їхній місцевості. Рецепти деяких страв можна було запам’ятати, переглянувши відео презентації, люб’язно надані організаторами виставок. Тут же лунали народі пісні і сучасні музичні композиції про традиційні страви різних куточків області. Захід став дійсно народним театралізованим дійством. У залі царювала атмосфера, добра, краси та вишуканих народних традицій. Заступник директора обласного методичного кабінету професійної освіти  Валентина Брезіцька відзначила, що Переяслав для такого заходу обрали тому, що наше місто-музей тісно пов’язане з народними традиціями та історичною спадщиною України. Загалом презентації тривали більше трьох годин.

 

Додати коментар