На березі Дніпра визначали переможців у шести видах спорту

Вже традиційно міська організація ФСТ “Україна” разом із міським відділом з питань фізичної культури, молоді та спорту за сприяння ТОВ “Костал-Україна” в червні проводить літню спартакіаду. Минулої суботи на урочистому її відкритті привітав учасників голова федерації гирьового спорту Київської області Євген Биков, який спеціально приїхав, аби подякувати переяславцям за їхню участь в обласних та всеукраїнських змаганнях гирьовиків, та вручив нашим землякам кубок.
Цього року найсильніших спортсменів літньої спартакіади визначали у шести видах: плаванні, пляжному футболі, пляжному волейболі, армреслінгу, гирьовому спорті та бадмінтоні.
Найшвидше завершили змагання плавці, які долали 100-метрову дистанцію. У запливах брали участь вісім спортсменів, на дистанцію виходили парами. Найшвидше стометрівку з результатом 1 хв. 25 сек. подолав Василь Товкайло, другим був Юрій Товкайло, він лише трьома секундами поступився меншому брату. Третій результат показав Микола Богатир – 1 хв. 37 сек.
Серед гирьовиків у ваговій категорії до 80 кг із результатом 178 підйомів переміг Анатолій Дима. У категорії понад 80 кг не було рівних гостю із Києва Євгену Бикову, який підняв гирю 225 разів.
Борці на руках визначали переможців у трьох вагових категоріях. Переможцями стали В’ячеслав Будюк (категорія до 70 кг), Микола Петров (до 80 кг) та Сергій Кукоба (понад 90 кг).
Незважаючи на вітер, який постійно змінював рух воланчика, турнір серед бадмінтоністів відбувся. Чемпіоном серед жінок стала Яна Шеляга із центру зв’язку, а у чоловіків найсильнішим виявився Костянтин Курінний, представник “Костала”.
Цікаво пройшли футбольні баталії. Найкраще виступили футболісти із центру зв’язку. Вони не програли жодної гри і заслужено отримали золоті медалі чемпіонів. Друге місце – у футболістів “Костала”, третє – у викладачів та студентів університету.
Чи не найдовше тривали змагання із пляжного волейболу. У них взяло участь вісім чоловічих команд та три жіночі. У турнірі серед жінок команди зіграли кожна з кожною. Чемпіонами стали волейболістки університету, друге місце вибороли спортсменки заводу “Костал”, третє – представниці центру зв’язку. А ось чоловічі команди за допомогою жереба були розділені на дві підгрупи, із яких до півфіналу виходили по дві команди. Переяслав-Хмельницький виш представляли відразу три команди: “Деканат”, “Другий курс” та “Університет”. Найсильнішими виявились волейболісти “Університету”, вони у фіналі перемогли другокурсників і завоювали перше місце. Третє місце посіла команда “Костал”.
Загальнокомандне перше місце за результатами виступів у всіх видах програми здобули косталівці, другими стали зв’язківці, третє місце посіла університетська команда.
Всі переможці та призери змагань отримали грамоти, медалі та цінні призи. Організатори змагань висловлюють щиру вдячність керівництву ТОВ “Костал-Україна” за фінансову підтримку літньої спартакіади-2017.
Володимир Набок, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар