Переяславський центр соцзахисту співпрацює з компанією Bosch Україна

Минулого літа працівники компанії Bosch Україна власноруч побудували велику альтанку-кінозал для літніх мешканців геріатричного стаціонару Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів. Співпраця з українським представництвом Bosch триває. Нещодавно в офісі компанії побувала генеральна директорка центру соцзахисту Раїса Голованова. Вона поділилася враженнями від поїздки із Переяслав.City.

Альтанка-кінозал радує стареньких

Раїса Голованова розповіла, що співпраця з компанією Bosch Україна розпочалася завдяки міжнародному благодійному фонду Let’s Help («Давай допоможемо»). Він допомагає закладам геріатричного профілю в Україні й залучає партнерів (соціально активні бізнес-організації) до проєктів.

– Ми багато років співпрацюємо з благодійним фондом «Давай допоможемо», який очолює Ольга Бондаренко. Вони зробили дуже багато для покращення якості життя клієнтів геріатричного відділення, де наразі проживають 34 особи, – розповіла Раїса Голованова.

– Благодійний фонд залучив компанію Bosch Україна до організації культурного відпочинку літніх людей. 16 волонтерів компанії приїхали в Переяслав і за три дні своїми руками побудувати альтанку-кінозал на території геріатричного відділення, використовуючи електроінструменти Bosch. Попередньо я знайшла працівників, які оперативно забетонували майданчик під неї. 

 
 
 

У проміжках між роботою генеральний директор компанії Bosch Україна Віталій Олексійович Бульда об’їхав усі відділення центру соцзахисту. Він був приємно вражений. На прощання сказав, що будемо й надалі співпрацювати.

Волонтери зробили найважчу роботу. А потім наш працівник поклав плитку на підлозі в альтанці, зробив доріжку до неї. Влітку ми проводили в альтанці багато заходів. Цього року плануємо придбати проєктор і будемо показувати клієнтам закладу кінофільми їхньої молодості.

Фотографії з усіх заходів, які відбувалися в альтанці, я відправляла на електронну пошту компанії Bosch Україна, щоб показати, що їхні кошти вкладені недаремно.

На презент – торт вагою 5,5 кілограма

У кінці січня Раїса Голованова отримала запрошення в офіс «Bosch Україна». Їй запропонували зробити презентацію діяльності центру соцзахисту для працівників компанії.

Раїса Голованова (праворуч) в офісі Bosch Україна

– Це було в п’ятницю, 31 січня: у компанії підбивали підсумки за місяць, проводили нараду. Я подумала: їду перший раз, якось не зручно без подарунків. Переговорила з шеф-кухарем центру соцзахисту Лідією Юр, яка виготовляє красиві й смачні торти. Вона приготувала торт на 5,5 кілограма, – розповіла Раїса Голованова.

– Також  взяла на подарунок дві роботи наших клієнтів. Вишиту бісером картину «Хлопчик-козачок», виготовлену дівчатами відділення психоневрологічного профілю, і намальовану фарбами картину Ані Сметанко, теж клієнтки цього відділення.

Приїхала в офіс завчасно. Він розташований на сьомому поверсі великого бізнес-центру на лівому березі (вулиця Павла Тичини). З панорамних вікон відкриваються краєвиди на Дніпро та історичні місця Києва.

Віталій Олексійович Бульда зробив мені екскурсію офісом. Я була вражена побаченим і почутим. Величезний офіс зроблений у форматі відкритого простору, розділеного на зони.

Здивував гнучкий графік роботи. Офіс працює з 8 до 22 години. Співробітники можуть працювати в зручний для них час. 

 

Одразу видно, що компанія соціально орієнтована, бере участь у різних соціальних проєктах. Про це свідчать фотографії на стінах, дитячі малюнки на тему благодійності.

Є кімната для дітей співробітників на випадок, якщо немає з ким їх залишити. Діти граються, а тато чи мама поруч працюють. Кімната звукоізольована, діти нікому не заважають.

Працівники різних відділів працюють в одному просторі, розділеному низькими перегородками. На столах нічого зайвого: ноутбуки, навушники, канцелярське приладдя.

Ніякого шуму й галасу. Під час роботи ніхто не розмовляє телефоном. Для спілкування по скайпу і телефону є достатня кількість переговорних. Це звукоізольовані кімнати на одного.

Є зони із диванчиками, кріслами-мішками. Будь-який працівник може взяти ноутбук і перейти сюди працювати. Бачила невеликий тренажерний зал.

Є зона відпочинку із кріслом-гойдалкою. Сівши в нього, можна помилуватися чудовими краєвидами. Це місце для тих, хто потребує релаксу.

Крісло-гойдалка для релаксу

Робоче місце генерального директора – це стіл із кріслом. Але він там ніколи не буває, працює в різних відділах, де потрібна його допомога. Працівники натягнули сітку на його столі й грають там у теніс.

У кухонному просторі встановлені кавоварки, мікрохвильові печі, кулери з водою. На довгому столі були викладені кілограмові кекси. Працівники смакували ними до кави. Як я дізналася, це теж соціальний проєкт компанії. Вона купує кекси у київській пекарні, де працюють люди з інвалідністю. Випічка надзвичайно смачна. Я привезла таких два кекси (з вишнями й грушами) на подарунок нашим працівникам.

Кухонний простір

Ще мене вразила величезна кількість кімнатних квітів. Вздовж довжелезного коридору стоять сотні вазонів. Компанія наймає фахівців, які за ними доглядають. Підібрані ті рослини, які найкраще очищають повітря.

«Завантажена і при цьому задоволена»

– На нараду зібрався весь колектив компанії. Генеральний директор підбив підсумки за місць. Вручив сертифікати працівникам, які мали найбільші успіхи.  Озвучив плани.

Після цього представив мене колективу. Сказав, що побував у всіх відділеннях нашого центру і такої чистоти ніде в подібних закладах не бачив. А ще сказав, що коли побачив мій обсяг роботи, не міг зрозуміти, як я тягну таке навантаження і при цьому така задоволена, – усміхається Раїса Петрівна.

– Я подякувала керівництву компанії за запрошення. Сказала, що  хочу показати їм іншу сферу діяльності, не дуже популярну й престижну, але надзвичайно потрібну, а також представити людей, які надають соціальні послуги, отримуючи при цьому мізерні зарплати.

Під час презентації на екрані демонструвалися фотографії з різних відділень центру соцзахисту. Я коментувала їх. Мені дуже хотілося зруйнувати увесь той негатив, який нагнітається навколо психоневрологічних інтернатів. Я розповіла, що клієнтки нашого психоневрологічного відділення бувають у громадських місцях, музеях, парках, кінотеатрах. Деякі з них вийшли заміж і проживають окремо, хоча й під наглядом. Не хочу, щоб люди боялися таких закладів.

 
 

Подарувала їм торт. Працівники були здивовані, що в такому закладі, як наш, можна зробити кулінарний шедевр. Генеральний директор зазначив, що не їсть солодкого, але торт був настільки смачний, що він осилив два шматки. Мені було приємно.

Компанія Bosch Україна»готова й надалі з нами співпрацювати. Я хочу завершити облаштування зони відпочинку в геріатричному стаціонарі й буду думати про інші проєкти. У відділенні мало приміщень. Нам потрібна кімната для відпочинку працівників. Також планую оновити пральний комбінат і сподіваюся на співпрацю з фірмою Bosch. А ще нам треба зробити ремонт у відділенні для підтриманого проживання. Наразі там мешкає шість осіб, – розповіла про плани генеральна директорка центру соцзахисту.

Додати коментар