Більше не ПХДПУ. Переяславський університет перейменують

Сьогодні під час засідання вченої ради переяславського університету прийняли рішення змінити назву цього навчального закладу – повідомляє Переяслав.City.

Невдовзі він називатиметься «Університет імені Григорія Сковороди у Переяславі», а не «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», як було раніше. Про це повідомили на сторінках соціально-гуманітарного відділу університету в соцмережах.

Як пояснив Переяслав.City науковець та викладач університету Віталій Коцур, після затвердження цього рішення на засіданні трудового колективу змінять статут навчального закладу, а потім нову назву офіційно затвердять у Міністерстві освіти. Прогнозує, що цей процес триватиме не більше місяця. Також наголосив:

– Назва для нас звучить трохи незвично, бо вона зроблена за європейськими стандартами: спочатку вказується назва університету, а тоді місце його розміщення. Це зручніше, зокрема, для міжнародної співпраці, англійською перекладається зрозуміліше. Ми давно мали прийти до такого рішення. Це ніяк не вплине на студентів чи випускників, всі їхні документи залишаться дійсними.

 Змінюють назву університету передусім через перейменування нашого міста. Нагадаємо, у жовтні минулого року постанову про повернення місту історичної назви «Переяслав» було ухвалено Верховною Радою. Віталій Коцур брав активну участь у цьому процесі, зокрема, готував обгрунтування.
 
Віталій Усик

Додати коментар