«Такого наше місто не бачило». Олександра Дем’яненко збирає гроші на сучасний дитячий майданчик

Як вказано на сайті Переяслав.Citi Влітку поблизу багатоквартирних будинків на Набережній, 12 та 14 у місті повинен з’явитися сучасний дитячий майданчик. У цьому запевняє переяславка Олександра Дем’яненко (27 років), яка уже понад два місяці збирає кошти на його спорудження. Наразі зібрала 16595 гривень. Вона пів року тому стала мамою, однак ідея майданчика виникла ще раніше.

– У моїх сусідів – хлопчик, і ми з ними часто виходили гуляти на дитячий майданчик в центр, – зазначила Олександра. – Там є якась гірка, ми дивилися-дивилися на неї: як туди залізти? Має ж бути канат чи драбина – нічого. Та й взагалі дітям погратися там особливо немає де. Мене здивувало, що у місті на 26 тисяч людей немає хоча б одного нормального дитячого майданчика. І взялася вирішувати цю проблему, втім, спочатку трохи побоювалася. Мене підтримав хороший знайомий Саша Петруня (співзасновник компанії «ХатаNet» – авт.), сказав, що допоможе і фінансово, і організаційно. Після цього я набралася впевненості. Планувала подати такий проєкт на громадський бюджет, але бачу, що вони в нас реалізуються не так часто і якісно, як хотілося б.

 
 

Такий вигляд має майданчик на Леваді зараз

– Чому хочеш зробити майданчик саме на Леваді?

– Я живу біля третьої школи, тому роблю це точно не для себе. На Леваді уже є майданчик, найбільший у місті: дві гірки, тенісні столи, баскетбольний щит, турніки. Тобто якщо його навіть як слід відреставрувати (капітально переробити, а не просто пофарбувати), то був би дуже непоганий майданчик. Тож усе, що там є, ми спочатку знімемо і розмістимо у двох ігрових зонах для різних вікових категорій, а не так, як зараз, – все змішано. Планується, можна сказати, два майданчики для дітей різного віку (3-6, 6-12 років). До елементів, які вже є, ми хочемо докупити ігровий комплекс. Розглядаємо три варіанти різної вартості.

Ігрові комплекси

Дорогий варіант – 500 тисяч гривень. Розміри: 14х7 метрів, висота – 5 метрів.

Трішки дешевший – 450 тисяч гривень. Розміри: 12х11 метрів, висота – 2,35 метра.

 
 

Бюджетний (в екостилі) – 120 тисяч гривень. Тоді всі елементи, які вже є, доведеться переробити у «дерев’яний» формат

 

Гойдалки, гірки, гірка-труба, тунелі, елементи для скелелазіння, місця для інтерактивів. Це – як ігрові мінімістечка, типу таких, що встановлюються біля «Макдональдсів». Наше місто такого ще точно не бачило. Це буде зона відпочинку не лише для дітей, а й для дорослих. Бо малеча ж приходить гуляти не сама, а з батьками, бабусями, дідусями, і їм також має бути комфортно. Ми висадимо дерева, встановимо лавки, можливо, ще щось цікаве придумаємо. Хочеться побачити у цьому місці «маленьку Європу».

21 червня планую відкриття. Цього дня моєму Олександру Олександровичу виповнюється один рік.

– Як збираєш гроші?

– Почала поширювати свою ініціативу в соцмережах у грудні минулого року, коли вже спланувала, скільки грошей і на що необхідно. Хочу подати заявку на грантовий проєкт німецької асоціації. ГО «Переяславське князівство» (голова Тарас Куделя-Апраксін) допоможе мені в цьому, бо від фізичної особи не можна подавати заявку. Думаю, якщо все вдасться, певні ігрові елементи вони нам придбають у співфінансуванні. Також писатиму листи-запити до меценатів. 21 червня планую відкриття. Цього дня моєму Олександру Олександровичу (він все інтерв’ю провів на руках у мами – авт.) виповнюється один рік, це було б символічно. Кошти у будь-якому разі назбираються. На дешевший варіант вистачить, але, звичайно ж, ми прагнемо найкращого.

Ось такі круглі лавки будуть біля майданчикаОсь такі круглі лавки будуть біля майданчика

– Хто наразі найбільше допоміг тобі?

– Зазвичай спонсори не хочуть, щоб про них оголошували. Петруня пожертвував п’ять тисяч гривень і пообіцяв ще. Є чоловік, який випадково почув про цей проєкт у таксі і відразу ж передав 1100 гривень. Ще ми вклали п’ять тисяч, які заробили з реклами у своїх групах в соцмережах (Олександра адмініструє кілька груп про Переяслав – авт.). Деякі місцеві підприємці допомагають не грошима. Приміром, Вадим Аврамич із «Just coffee» запитав, що нам потрібно. Я попросила дві круглі лавки (такі, що всередині можна дерево посадити). Пообіцяв вже в травні їх надати. Інші меценати нам куплять два баскетбольні кільця та безкоштовно проведуть грейдерування території.

Хочете допомогти?

Тел. 093-011-08-39 (Олександра Дем’яненко)

Номер картки 5168 7554 3259 07

Додати коментар