Міський голова провів робочу зустріч із туристичним експертом, координатором з розвитку “Зелені Шляхи в Україні” Сергієм Підмогильним

На Переяславщині продовжується робота в напрямку розвитку туристичного потенціалу та створення нових територій, які будуть цікавити туристів затримуватись на більш довгий термін. Не дивлячись на низькі фінансові ресурси, триває пошук можливостей вирішувати туристичні завдання за допомогою інших різних методів співпраці, участі в конкурсних заявках на фінансування, активізації більшої кількості фахівців, волонтерів та організацій. Як результат – Переяславщина має нові туристичні напрацювання та удосконалені маршрути, які можуть бути цікавими, які є апробовані групами дітей, молоді та дорослих, а також фахівцями в галузі туристичного напрямку. 2019 рік став рекордним по відвідуваності екскурсантами цікавих об’єктів Переяслав-Хмельницького району, у тому числі й тих, про які майже ніхто не чув. Лише в рамках апробаційних заходів тут побувало близько 1000 учасників, що дало можливість отримати необхідну інформацію на базі практичної роботи, відгуків та рекомендацій. Є чітке бачення куди потрібно рухатись, над чим потрібно більше працювати, чого не вистачає і саме головне – чого хоче турист. Не дивлячись на відсутність інфраструктури та наявність гострих проблемних питань, є маршрути, які отримали позитивні відгуки і визнання від КОДА, різних організацій, установ та гідів України і тепер стоїть питання щодо оптимізації та паспортизації маршрутів тих, які є найбільш успішними і можуть презентувати Переяславщину (Переяслав-Хмельницький район та місто Переяслав). Це дозволить більш ефективно розвивати галузь туризму, хоча для отримання позитивних результатів, має бути чітка стратегія розвитку туризму, написана командою фахівців – а вона, як в місті так і в районі відсутня (є лише програма).
Саме тому, 21 січня у місті Києві відбулася зустріч із Сергієм Підмогильним – туристичним експертом, координатором з розвитку Зелені Шляхи в Україні, людиною що має успішний досвід своєї команди, яка допомагала деяким містам України ставати більш туристичними. Окрім загальних питань розвитку туризму на Переяславщині, було обговорено питання можливості адаптації території ДО «ЛГ «Білоозерське» для туристичного відпочинку, у тому числі й спостереження за тваринами, що живуть у дикій природі. Відповідно, на зустрічі окрім Сергія Підмогильного та представника ГІ «Корінь нації», методиста з питань розвитку туризму Миколи Богатиря, який власне й ініціював обговорити вищезгадані питання, були присутні й представники самого ДО «ЛГ «Білоозерське» -заступник директора Швець М.М. та начальник транспортно-господарської служби Бузницький В.М.
Було обговорено ряд туристичних питань, отримані фахові консультації та узгоджено дату зустрічі на Переяславщині, аби на місцях зрозуміти рівень бажання, готовності, а також можливості розвивати туризм у громадах даного краю.
Тож, 29 січня, відбулися зустрічі в міській раді Переяслава, Циблівській ОТГ, Туристично-інформаційному центрі «Переяслав», а також відвідано деякі туристичні локації. Команда Сергія Підмогильного готова фахово допомагати Переяславщині – зробити аналіз території (Переяслава та околиці в радіусі 30 км, де проходять маршрути «Україна-1187», «Незвідана Переяславщина»), визначити ефективні напрямки розвитку туризму, вказати на більш ефективні методи зростання економіки громад за рахунок цієї галузі, тощо… У ході презентацій та обговорення було озвучено питання, які необхідно вирішити на перших етапах співпраці. Її планується розпочати вже цього місяця, за умов повної готовності місцевої влади Переяслава, влади Циблівської ОТГ та окремих сіл району співпрацювати у даному напрямку.
Враховуючи напрацювання ГІ «Корінь нації», перспективи ТІЦ «Переяслав», туристичний потенціал міста Переяслава,Переяслав-Хмельницького району, а також можливість залучення фахівців з планування роботи туристичного напрямку, Переяславщина має всі передумови, аби за пару років тут було дійсно цікаво та комфортно перебувати туристові 2-3 доби.

Джерело

Додати коментар