У місті відзначили 101 річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР

Сьогодні, 22 січня 2020 року, в залі засідань міської ради відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента від 21 січня 1999 року.

Свято було встановлено через велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави, і саме цього року ми відзначаємо ювілейне 100-річчя від дня підписання.

В День Соборності був підписаний акт злуки між УНР та ЗУНР, який став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення політичної нації.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів борців, які віддали своє життя на вівтар незалежності, соборності, державності рідної Батьківщини.

До всіх присутніх звернувся міський голова Тарас Костін, який привітав учасників зібрання з державним святом – Днем Соборності України, побажав миру, злагоди, взаєморозуміння, оптимізму, єдності та плідної праці на благо рідного міста і держави. Тарас Вікторович Подяками та пам’ятними подарунками відзначив людей, чиїми зусиллями були проведені реставраційні роботи на маківці дзвіниці Вознесенського собору, яка є пам’яткою національного значення і візитівкою нашого міста – Олександра Литвишка, Леоніда Набока і Романа Литвишка.

Відділом культури і туризму спільно із НЦК «Зустріч» було підготовлено та проведено патріотичний святковий концерт на якому виступили: Віталій Сандига і Валерія Заноза; юні україночки – Вероніка Бондаренко і Анастасія Завадська; Ольга Аніскіна та Наталія Александрова.

Традиційно блискуче захід провів Едуард Нікітін.

***

Віримо в те, що вже зовсім скоро на всій українській території запанують мир і спокій, що всі захисники нашої незалежності та соборності повернуться додому живими та здоровими, а Україна для всього світу стане прикладом прогресу та процвітання.

Додати коментар