Діти зі Станиці Луганської завітали до «СВІТЛИЦІ НАРОДНОЇ ІГРАШКИ» НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ»

15 січня до світлиці НІЕЗ «Переяслав» у супроводі медика-добровольця із села Дівички Тетяни Володимирівни Сушко, директора школи №2 міста Станиця Луганська Людмили Борисівни Жиронкіної, вчителя Олени Кибирівни Яковенко завітали учні 56 класу, щоб прослухати лекцію про ляльку-мотанку та власноруч її зробити.

Старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства Наталія Миколаївна Ревега під час лекції продемонструвала юним слухачам мотанку, яку зробила жителька Київського Полісся Остапенко М. І. 1940 р.н. та ознайомила відвідувачів з особливостями виготовлення мотанок.

Після пізнавальної лекції діти взяли участь у майстер-класі з виготовлення мотанки «Берегиня». Така лялька є оберегом для родини від всього недоброго. Мотанка, яку під час майстер-класу зробила майстриня, була передана директору школи. Вона подарує її одній із учениць школи Станиці Луганської.

Під час перебування у світлиці діти мали можливість побачити колекцію старих новорічних прикрас та ляльки-мотанки з колекції Наталії Ревеги, які виставлені на показ для відвідувачів.

Залишаючи «Світлицю народної іграшки» діти тримали у руках зроблений власноруч оберіг. На згадку про музеї, які вони відвідали, від Заповідника отримали друковану продукцію.

 

Додати коментар