«Різдвяне містечко» в Переяславі відвідала тисяча дітей і дорослих

25 грудня у районному будинку культури відбулося родинне свято «Різдвяне містечко». Його організували віряни християнської церкви «Перемога», які традиційно влаштовують різдвяні заходи для дітей. Благодійну акцію, яка складалася із трьох відділень, відвідали понад 600 дітлахів і кілька сотень дорослих повідомляє сайт pereiaslav.city

На перші два відділення програми організатори запросили учнів молодших класів та їхніх батьків. Фотозони, музично-театральне дійство, ігри, конкурси і подарунки – усе це чекало їх у різдвяному містечку. Обидва заходи зібрали аншлаги.

На вході всіх гостей залучали до руху добра. Діти й дорослі витягували зі скриньки записки, де їм пропонували зробити ту чи іншу хорошу справу. Організатори наголошували, що робити добро в суспільстві – дуже важливо.

У фойє РБК були різноманітні новорічно-різдвяні фотолокації. Гості робили світлини в кріслі біля затишного каміну, із сніговиками, біля новорічних ялинок, різдвяного вертепу. А ще тут можна було приміряти крила янгола і посидіти на місяці, який підсвічувався вогниками.

 

Розпочинав святкове дійство церковний хор, який під живу музику виконував різдвяні композиції. Серед них – і один із найвідоміших різдвяних гімнів «Angels We Have Heard on High («Ангели, до нас звістка дійшла»). Артисти розповідали про народження Ісуса Христа і славили Його. Світлові ефекти та дим створювали в залі атмосферу загадковості й казки.

 
 Родзинкою програми стала театральна постановка «Таємниця царства світла». Вона була наповнена діалогами, танцями, піснями, тож глядачі захоплено спостерігали за тим, що відбувалося на сцені. Діти разом із казковими героями дізналися, що Різдво – це Божий замисел спасіння людства від гріхів через свого сина Ісуса Христа, який народився задля кожної людини на землі. Таким чином дітлахи зрозуміли справжню суть свята. Після вистави усі юні глядачі отримали подарунки.
 
 
 

На третє відділення програми організатори запросили усіх охочих переяславців. Гості грілися чаєм, ласували млинцями і фотографувалися на згадку. Діти переглянули мультфільм «Провідна зоря», створений на основі біблійної історії народження Ісуса. Головний герой ослик Бо хотів домогтися чогось суттєвого в житті й зрештою йому пощастило бути присутнім при народженні Сина Божого. Аби перегляд мультика був як у кінотеатрі, глядачам роздали попкорн.

Була й улюблена всіма лотерея. Учасники вигравали великі повітряні кульки, сувенірні магніти, чашки, кепки, брелки, в’язані «шубки» для чашок, пазли й Біблії.

Свято сподобалося не тільки дітям, а й дорослим. Викладачка нашого університету Віталіна Малишко (32 роки) побувала на заході з чоловіком Денисом і восьмирічною донькою Іринкою.

– Ми любимо відвідувати родиною вистави, концерти, – зазначила вона. – Часто буваємо на святкових заходах у Києві. І сьогоднішнє свято нічим не поступається столичним. Талановиті актори, красиві декорації, прекрасний музичний супровід. Ці півтори години промайнули на одному диханні, таке відчуття, ніби занурилися в казку. Вистава також змусила задуматися над своїми вчинками. Я рада, що автори обрали таку тематику. Бо телевізор, інтернет навчають наших дітей тільки дурницям. А тут вони почули про добро, чесність, порядність. Було б добре, аби такі вистави частіше показували в школах.

Викладачка київського вишу Ольга Спис (48 років), яка мешкає у селі Гора Бориспільського району, дізналася про різдвяне містечко від родичів. Приїхала на свято із сином Богданом, студентом Франкфуртського університету імені Гете (Німеччина).

– Мене здивувало, що це свято організували віряни церкви. Не кожне місто може зробити такий захід, – поділилася враженнями Ольга Анатоліївна. – Так багато талановитих співаків, танцівників, акторів. Я не очікувала, що це буде настільки цікаво, професійно, злагоджено. Мені сподобалося, що учасники вистави доступною мовою розповідали дітям, що Різдво – це народження Ісуса Христа. Мій син навчається в Німеччині, де Різдво – особливе свято. Але все обмежується подарунками, святковою атмосферою, тобто Різдво втратило свій первинний сенс. Тому я рада, що сьогоднішнє свято принесло і радість, і спілкування, і користь людям.

Основними спонсорами свята стали віряни церкви “Перемога”. Також долучилися фінансово небайдужі мешканці Переяславщини. Голова благодійного фонду «Перемога» Микола Кучеренко (44 роки) розповів, що в організації заходу взяли участь близько 50 осіб. Більшість декорацій і костюмів зробили самі учасники акції. Підготовка тривала пів року. Микола Кучеренко подякував за допомогу в організації директору РБК Віктору Янчуку та завідувачу будинку культури в Циблях Володимиру Вірчичу.

Додати коментар