Заступник міського голови Наталія Устич взяла участь у нараді щодо зменшення вартості теплової енергії для населення

До 3 січня 2020 року міські голови спільно з керівниками теплопостачальних підприємств мають надати свої розрахунки щодо зменшення вартості теплової енергії для населення.

Відповідне доручення за підписом голови Київської ОДА Олексія Чернишова було надіслано 26 грудня.

Тож про перебіг перегляду тарифів говорили під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій під головуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука в п’ятницю, 27 грудня. До обговорення долучилися керівники органів місцевого самоврядування та структурних підрозділів ОДА.

«За ініціативи Президента в Уряді знайшли інструмент, який дозволяє на місцях прийняти рішення про застосування знижки в платіжках на теплоенергію», — відзначив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр закликав очільників міст і керівників теплопостачальних підприємств піти на зустріч уряду та вкластись у визначені терміни щодо зменшення вартості теплової енергії для населення. 

«Ми одна команда й працюємо для того, щоб людям було краще», — підкреслив Олексій Гончарук.

За підсумками наради очільник Київщини Олексій Чернишов обговорив із головами міст Київської області ситуацію з перерахуванням тарифів на теплоенергію для її мешканців. Наше місто на селекторній нараді представляла заступник міського голови Наталія Устич.

«Ви всі розумієте, яка мета стоїть перед нами. Ми повинні врахувати зниження ціни на газ та дати можливість споживачам відчути це в платіжках за грудень», — наголосив керівник КОДА.

Нагадаємо, що 24 грудня під час засідання Ради розвитку громад і територій за участю Президента України, прем’єр-міністра, представників Кабміну та голів обласних державних адміністрацій було порушено питання тарифів на теплопостачання. Зокрема, Президент дав відповідне доручення, відповідно до якого уряд ухвалив постанову, яка дозволяє перерахувати тарифи та зменшити суму в платіжці за тепло до 30%.

Додати коментар