Пройшов тренінг «Бухгалтерський облік в ОСББ» за підтримки Переяславської міської ради та Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

23 грудня 2019 року в місті Переяславі пройшов тренінг «Бухгалтерський облік в ОСББ» за підтримки Переяславської міської ради та Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES). В тренінгу взяли участь голови та бухгалтера ОСББ міста Переяслава. Учасники тренінгу отримали інформацію щодо бухгалтерського обліку в ОСББ, зокрема щодо законодавства, оподаткування, документообігу в ОСББ, звітності та іншу інформацію. Консультант проекту HOUSES Інна Волошина детально ознайомила присутніх з  особливостями бухгалтерського обліку в ОСББ та відповіла на запитання присутніх. Учасників тренінгу цікавили питання щодо плану рахунків, бухгалтерських проводок, а також інформацію щодо проектів підтримки ОСББ з боку місцевої влади та міжнародних донорів. У кінці зустрічі було досягнуто попередню домовленість про продовження тренінгів у 2020 році.

Для довідки:

Основна мета Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект діє на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також сприяючи зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України. Проект проводить серії групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів вже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

Подати заявку на участь в проекті можна за посиланням www.houses.in.ua

Якщо у вас є запитання щодо співпраці з Проектом HOUSES, або потрібна додаткова інформація просимо звертатися до Регіонального координатора проекту у Київській області Миколи Смірнова за телефоном: .: +38 066 712-08-60, або електронною поштою mykola.smirnov@undp.org

 Після семінару бухгалтерський облік ОСББ заїхали на невеличку екскурсію в два ОСББ.
Вражають теплі під’їзди, розписані стіни, картини, фіранки і квіти на вікнах в під’їздах, але ще більше вражає, щоб більшість робіт співвласники зробили і продовжують робити власноруч. Вкладають не тільки кошти у свій будинок, але й сили та душу.

А ще – тут утеплені технічні поверхи, доглянуті підвали і готуються до участі в програмі Енергодім Фонду Енергоефективності.

 

 

Додати коментар